Народна странка

Јовановић: Градски урбаниста обмањује јавност, ради против Београђана

Јовановић: Градски урбаниста обмањује јавност, ради против Београђана

Шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да је градски урбаниста Марко Стојчић грубо обмануо јавност тврдњом да је 13 хектара земљишта у насељу Баново брдо, где градска власт намерава да гради стамбено-комерцијални комплекс „Сунчана долина“, у приватној својини.

„Једноставним увидом у катастар јасно се види да је то земљиште у државној својини, а да га новим урбанистичким планом градска власт припрема за инвеститора који ту неће оставити зелене површине, а неће изградити ни школу, обданиште ни амбуланту, што су све цивилизацијски и урбанистички стандарди у нормалним државама“, рекао је Јовановић, који је и потпредседник Народне странке.

Јовановић је додао да је Стојчић је на седници скупштине града „отишао и корак даље у обмањивању јавности“ тврдњом да на том месту никада није било планирано зеленило.

„За то земљиште је, наиме, већ био усвојен План детаљне регулације који је управо предвиђао градњу спортско-рекреативног комплекса на чијој површини је требало да буде 70 одсто зелених површина. То је све напредњачка власт у Београду поништила“, навео је Јовановић.

„Отворене неистине високог градског функционера само потврђују наше тврдње да је власт у Београду у спрези са урбанистичком мафијом, чији је једини циљ брза зарада кроз максималан коефицијент изградње, а на штету јавних површина, паркова, школа, обданишта и игралишта“, истакао је Јовановић.

Тиме се, како је додао, једино богате привилеговани инвеститори заједно са највишим градским функционерима, а на штету Београђана чији се град претвара у пустињу од бетона у којој постаје све теже водити нормални живот.