Народна странка

Новаковић и Јовановић у програму Отворено: Сузбићемо корупцију у Београду и Новом Саду

Новаковић и Јовановић у програму Отворено: Сузбићемо корупцију у Београду и Новом Саду

Председници београдског и новосадског одбора Народне странке Никола Јовановић и Борислав Новаковић указали су данас на корупцију великих размера у Београду и Новом Саду и истакли да се тај проблем може решити у року од шест месеци по паду СНС-а са власти.

Новаковић и Јовановић, који су и потпредседници Народне странке, разговарали су у програму „Отворено“, који је емитован преко Фејсбук налога Народне странке.

Јовановић је рекао да је спреман читав пакет мера који ће омогућити да Београд и Србија у првих шест месеци по паду СНС-а са власти буду „темељно очишћени од корупције и криминала“.

„Гарантујемо да ће Државна ревизорска институција прерасти у Државни рачуноводствени суд са много више извршних овлашћења него сада, као и формирање Специјалног тужилаштва за борбу против високе корупције“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео и да ће бити знатно ојачана функција градског правобраниоца и да је за то затражио техничку помоћ од званичника Чикага током посете том граду крајем новембра 2019. године.

„Припремамо документацију о свим криминалним делима и пажљиво пратимо траг новца, што ћемо објавити у ’Белој књизи о криминалу и корупцији’, чија је израда у току“, рекао је Јовановић.

Новаковић је рекао да су градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и његов најближи сарадник Слободан Милић Боцара умешани у корупцију великих размера у том граду.

„Милићева породична фирма ’С капитал’, коју је 2013. године основао са почетним капиталом од 1.000 динара сада прави целе комплексе зграда и има грађевине у вредности већој од 20 милиона евра. Изградили су насеље Телепска долина, а сада на седам локација у Новом Саду заокружују инвестицију од 50 зграда. Само у овом тренутку граде 19 зграда“, навео је Новаковић.