Народна странка

Јовановић пита Ану Брнабић: Зашто лажете о сиромаштву у Србији?

Јовановић пита Ану Брнабић: Зашто лажете о сиромаштву у Србији?

Жалосно је што Влада Србије изврће најновије званичне податке о размерама сиромаштва у Србији. Први корак ка решавању проблема јесте његово реално сагледавање, на шта ова влада очигледно није спремна, јер јој је приоритет јефтин маркетинг.

Тим поводом, јавно постављам следећа питања председници Владе Ани Брнабић:

1. Зашто нисте рекли истину народу да је стопа апсолутног сиромаштва скочила са 6.3 одсто у 2012. години на 7,2 одсто у 2017. години?

2. Зашто ћутите о чињеници да милион и осамсто хиљада наших људи (25,5 одсто становништва) живи на самом прагу апсолутног сиромаштва, по чему смо међу рекордерима у Европи?

3. Зашто прећуткујете да се 400 хиљада наше деце налази у ризику од апсолутног сиромаштва?
4. Зашто не признате да је економска политика ове и претходних влада фаворизовала богате и директно утицала на пораст сиромаштва у Србији? Ту мислим на умањивање пензија, смањивање социјалних давања, укидање бесплатних уџбеника у Београду, забрану запошљавања преко конкурса у државним установама и друго.

5. Зашто инсистирате на тези да је стопа незапослености преполовљена у односу на 2012. годину, када знате да је методологија промењена 2016. године и да се не могу упоређивати те две стопе?

Оваквим ставом, госпођо Брнабић, вређате интелигенцију и достојанство наших грађана и само потврђујете да Ви и Ваша влада немате намеру да се искрено ухватите у коштац са проблемом сиромаштва у нашој земљи.
 
Никола Јовановић,
потпредседник Народне странке