Народна странка

Одборници Народне странке: Граде Национални стадион да се навијачи не увреде, а нема канализације

Одборници Народне странке: Граде Национални стадион да се навијачи не увреде, а нема канализације

Градња националног стадиона је сада потпуно непотребна и 250 милиона евра, на колико је процењена цена градње, потребно је уложити у изградњу у унапређивање здравственог система како лекари не би одлазили из Србије, као и за решавање других проблема који директно утичу на квалитет живота грађана, рекли су данас одборници Народне странке у Скупштини Београда Марина Липовац Танасковић и Милош Павловић.  

„Нема довољно домова здравља, не граде нове школе и обданишта колико би требало, ђаци не добијају бесплатне уџбенике, Београд је једини град у Европи који нема фабрику за пречишћавање отпадних вода, него се канализација излива у реке, али власт гради национални стадион да се навијачи не увреде“, рекао је Павловић у програму „Отворено“.

Павловић је навео и да је делом новца предвиђеним за градњу националног стадиона могуће реконструисати стадионе Партизана и Црвене звезде на којима би играла репрезентација Србије, а градњу националног стадиона одложити за боља времена.

„Режим СНС-а хоће да гради национални стадион зато да би се они лично богатили на коруптивним пословима везаним за градњу, а други циљ је манипулација националним осећањима бирача, којима хоће да се представе као патриоте. То су хтели и јарболом, али што је већа застава којом режим маше, већа је издаја националних интереса, од Бриселских споразума до недавног срамног потписивања у Белој кући“, рекао је Павловић.

Марина Липовац Танасковић рекла је да не постоји студија о економској оправданости, него „само наређење председника Србије Александра Вучића да се гради стадион“.

Она је навела да би, према подацима доступним јавности, цео комплекс требало да буде изграђен у Сурчину на површини од 430 хектара и да око стадион има капацитет од 60.000 гледалаца и да око њега буде 10.500 паркинг места.

„Стадион Рајко Митић има капацитет 43.000 гледалаца и питање је да ли нам је потребан нови стадион капацитета 60.000 гледалаца. Такав стадион није самоодржив ако се на њему годишње буде играло само пет или шест утакмица репрезентације“, рекла је Марина Липовац Танасковић.