Народна странка

Алексић: Ђукановић брани Колувију – доказ да је врх власти умешан у аферу Јовањица

Алексић: Ђукановић брани Колувију – доказ да је врх власти умешан у аферу Јовањица

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је након сазнања да је народни посланик и функционер СНС-а, адвокат Владимир Ђукановић, бранилац првооптуженог у случају „Јовањица“ Предрага Колувије у процесу пред Специјалним судом потпуно јасна спрега власти и криминалне групе која се бавила највећом производњом марихуане у Европи.

„Ако је ико сумњао да је врх власти умешан у ту аферу, сада више нема разлога за било какву сумњу, јер је све јасно од тренутка када је Ђукановић прихватио да брани Колувију, и ту се крију одговори на сва спорна питања. Ђукановић се издаје за личног пријатеља Александра Вучића и његовог брата Андреја, он је један од гласноговорника СНС-а, а такође заступа и Андреја Вучића у спору против мене“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да је „очигледно да је Ђукановић на задатку“ како би као директан учесник процеса пред Специјалним судом могао да својим шефовима даје благовремене информације да би они могли да „предузму мере и сакрију истину“.

Поводом предлога адвокатице Колувијине групе Зоре Добричанин Никодиновић да Алексић буде позван као сведок у том процесу, потпредседник Народне странке је рекао да ће се, као и увек, одазвати позиву државних органа.

„Очекивао сам да ме позову да дам исказ и по пријави коју сам поднео против градоначелника Новог Сада и Милоша Вучевића због лажног пријављивања и ометања правде“, рекао је Алексић.