Народна странка

Алексић: Годину дана премијеркиних лажних обећања пољопривредницима

Алексић: Годину дана премијеркиних лажних обећања пољопривредницима

"После сваке елементарне непогоде сажаљење, а после сваког проблема још једно лажно обећање, то је све што су пољопривредници добили од Владе Републике Србије која је јуче обележила годину дана постојања", оцењује народни посланик и први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић.

Алексић истиче да је Влада Ане Брнабић влада континуитета у односу на све напредњачке владе у последњих шест година и да се наставља пракса да су министри у Влади „лутке на повоцу“ који дају лажна, чак и бизарна обећања.

„У свом експозеу, Ана Брнабић је, на изненађење свих, говорила о дигитализацији пољопривреде. У свету то подразумева улагање у институте, у нове технологије, тракторе без возача, дронове, паметне стакленике... Таква дигитализација се није десила, али се десила дигитализација по мери напредњачке власти, а то значи да држава пољопривредницима намеће све више пореза и приреза које они могу да плате преко интернета“, каже Алексић.

Он додаје да ће више од два милиона људи, који у Србији живе од пољопривреде, прву годину рада ове владе запамтити по празним џеповима, неисплаћеним кредитима, закаснелим субвенцијама, протестима на које држава одговара кордонима полиције, штетама од града и поплава и потпуном одсуству подршке државе.

"Уколико се настави оваква погубна политика власти, пољопривреда ће бити трајно девастирана. Српски пољопривредници неће моћи да да конкуришу пољопривредницима других земаља које схватају значај производње хране због чега далеко више улажу и далеко више пажње посвећују овој привредној грани", закључује Алексић.