Народна странка

Алексић: Експозе Ане Брнабић је фикција и почетак предизборне кампање

Алексић: Експозе Ане Брнабић је фикција и почетак предизборне кампање

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је експозе председнице Владе Србије Ане Брнабић „фикција и почетак предизборне кампање“ и да је пун обећања која грађани слушају већ пети пут од „свих влада Александра Вучића“ у претходних осам година.

„Мислим да ће избори бити и много пре априла 2022. године, за када их је Вучић најавио. На опозицији је да се припрема да као да ће учествовати на изборима, али ако се не створе услови за фер и слободне изборе, зашто бисмо на њима учествовали“, рекао је Алексић телевизији Н1.

„Говоре о новим министрима, а од 2012. године промењен је 61 министар у пет влада, што значи да је мењано 12 министара по влади, а говоре о континуитету, расту и развоју и зато се у то не може веровати“, додао је Алексић.  

Алексић је навео да су у скупштини изречени хвалоспеви досадашњој министарки саобраћаја Зорани Михајловић, а њој је у новој влади додељен други ресор и биће министарка енергетике.  

„Влада је настала на основу лажних и нелегитимних избора, парламент Србије је, поред белоруског, једини без опозиције у Европи, па ће и влада бити нелегитимна“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да власт говори о борби против криминала и корупције, и упитао шта је власт урадила у претходних пет година.

„Криминал је ставио шапу на Владу Србије тако што су криминалне групе под контролом режима, дрога се производи на ’Јовањици’, отворене су афере ’Телеком’, ’Крушик’… а  криминалци су у блиским контактима са челницима режима“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да се Народна странка „и те како припрема као да ће изаћи на изборе“.

„Само ове недеље идемо у Шабац, Зајечар, Књажевац и Руму. Планирамо да до половине следеће године покријемо целу Србију контролорима бирачких места, а са колегама из опозиције разговарамо о дијалогу о фер изборним условима, а видећемо да ли ћемо на крају и изаћи на изборе“, рекао је Алексић.

Упитан да ли ће власт позвати опозицију на разговор о изборним условима, Алексић је одговорио да је сигуран да хоће.

„Орочена влада је доказ успешности бојкота. Напади на председника Народне странке Вука Јеремића и друге опозиционе лидере показују да режим зна ко је права опозиција“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да Народна странка не верује институцијама насталим на основу лажних избора и да се дијалог о изборним условима зато може водити само уз посредовање ЕУ.

„Кључни захтев у дијалогу за Народну странку биће отварање РТС-а и заступљеност опозиције у програмима јавног сервиса који финансирају сви грађани, па и они који не подржавају власт и они имају право да чују своје представнике. Тражићемо и раздвајање председничких и парламентарних избора, а у току је формулисање других захтева у сарадњи са колегама из опозиције“, закључио је Алексић.