Народна странка

Алексић: Сви у Влади Србије ће бити Вучићеви пиони, консултације су фарса

Алексић: Сви у Влади Србије ће бити Вучићеви пиони, консултације су фарса

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да су консултације о саставу Владе Србије фарса и представа за народ, а да ће влада изгледати онако како одлучи председник Србије Александар Вучић.

Алексић је агенцији Фонет рекао да ће СПС ући у Владу и да ће и чак и Александар Шапић бити део владе, јер „нема разлога да се фолирају“.

"Барем нека буду сви у влади, да знамо да је парламент без опозиције", навео је Алексић, и додао да ће тако и парламент и влада "шепати на једној нози", јер власт на изборима није добила легитимитет.

Алексић је рекао да ће сви људи који уђу у Владу бити "пиони" шефа владајуће странке и државе, који ће спроводити искључиво оно што им наложе он или људи из његовог најближег окружења, који одлучују о свему.

Потпредседник Народне странке је подсетио да ово није први пут да Вучић чека последњи моменат за формирање Владе, јер у том вакууму ствара разне медијске сценарије, како би створио утисак о политичкој неизвесности које заправо нема.

Алексић је навео да ће највећи изазов за нову Владу бити да убеди грађане у свој легитимитет, али ће имати и друге проблеме, пре свега економску кризу и питање Косова.

Алексић је оценио да ће влада трајати кратко, у најбољем случају до београдских и председничких избора, али да га "не би изненадило да то буде и много раније, већ 2021. године".