Народна странка

Алексић: Кривична пријава Тужилаштву за организовани криминал због малверзација у Пожаревцу

Алексић: Кривична пријава Тужилаштву за организовани криминал због малверзација у Пожаревцу

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић и председник Градског одбора Пожаревац Ненад Илић данас су Тужилаштву за организовани криминал поднели кривичну пријаву против члана градског већа Пожаревца задуженог за просвету Томице Стојановића и његовог оца Бранка Стојановића.

„Томица Стојановић је у јулу 2019. године постао члан Градског већа Пожаревца, а његов отац је 27 дана пре тог именовања основао приватно предузеће које је потом конкурисало код Министарства образовања и добило 3,8 милиона динара из буџета за обуку запослених у просвети“, рекао је Алексић новинарима испред Специјалног суда.

Алексић је навео да је у овом случају потпуно јасна родбинска веза на основу које је добијен новац из буџета, као што је јасна веза и „многих других синова, очева и браће који у власти СНС-а на свим нивоима, од локалног до републичког, на исти начин покушавају да украду новац грађана из буџета“.

„Да би то могли да раде, претходно разорили институције, отежали рад правосуђа и полиције,  па се сада понашају као да је државна каса њихово приватно власништво“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да Народна странка ни у једном тренутку неће седети скрштених руку и мирно посматрати пљачку и да ће „подносити кривичне пријаве и упозоравати надлежне органе да реагују, јер се пљачка мора зауставити“.

„Верујем да ће доћи тренутак када ће и тужилаштво и полиција моћи независно да обављају свој посао, што данас није данас случај, нажалост“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да је „апсолутно неодговорно и потпуно скандалозно“ понашање власти у Србији поводом ширења вируса корона може имати катастрофалне последице по животе и здравље грађана, јер је режим, вођен политичким мотивима и изборном кампањом која је у току, покушао да ту тему гурне у други план.

„Шала и комика не доликују највишим државним органима, председнику државе и лекарима који су о томе говорили и покушали да кроз шалу грађанима улију сигурност. Чак су их позивали и да иду Италију у шопинг, а цела Италија је од данас под карантином“, рекао је Алексић.

Алексић је позвао надлежне да хитно предузму све неопходне мере које би заштитиле грађане Србије од могућег ширења епидемије вирусом корона.

„Бојим се да држава, као и до сада, неће предузети озбиљније кораке, јер нисмо ни показали да смо као држава спремни да одговоримо на једну овако велику кризу и бојим се да се на овакав начин доводи у питање животи и здравље грађана Србије, а за то није одговоран нико други до сама власт“, рекао је Алексић.

„Власт се понаша веома неодговорно понашање у ситуацији у којој цео свет и Светска здравствена организација упозоравају на озбиљност вируса корона, а државе у окружењу предузимају све неопходне мере“, закључио је Алексић.