Народна странка

Алексић: Хитно ослободити Обрадовића и сменити Небојшу ­Стефановића

Алексић: Хитно ослободити Обрадовића и сменити Небојшу ­Стефановића

Први потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић затражио је данас хитно ослобађање узбуњивача радника из „Крушика“ Александра Обрадовића, који је „херој и светионик слободе“ јер је указао на корупцију у извозу оружја у коју су умешани министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и његов отац Бранко Стефановић.

„Позивам председника Србије и СНС-а Александра Вучића и премијерку Ану Брнабић да смене Небојшу Стефановића док се афера правно не разреши у потпуности, а тужилаштво позивам да хитно покрене процес против Бранка Стефановића, његовог сина Небојше Стефановића и свих умешаних у аферу“, рекао је Алексић у Ваљеву на скупу подршке Александру Обрадовићу.

Алексић је истакао да ће, ако Стефановић остане не функцији министра, то бити доказ да су и Вучић и Ана Брнабић умешани у случај извоза оружја из „Крушика“ по повлашћеним ценама коју је добила фирма ГИМ, а коју заступа Бранко Стефановић.

„Врх режима се богати на грбачи грађана и корупцијом и криминалом прелива народне паре у своје џепове док радници 'Крушика' штрајкују због све лошије сутиације у том предузећу. Ово је почетак краја напредњачког режима и свака власт ће трајати док грађани не кажу да је ’доста’. Време је да се каже ’доста је лоповлука и пљачке грађана и државе’“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да је Обрадовић својим чином послао свим грађанима поруку да се боре за своју слободу и одбрану Србије од криминала.

„Уместо да Обрадовић буде ослобођен, њега држе као таоца. Не постоји ниједан разлог да он буде у кућном притвору, јер је реч о човеку који је урадио добру ствар за Србију. Тужилац је одбио захтев адвоката Владимира Гајића да Обрадовић буде пуштен из кућног притвора. Криминални режим хапси поштене људе који се боре за истину, уместо да процесуира главне актере афере извоза оружја у Саудијску Арабију“, рекао је Алексић.

Алексић је позвао све грађане Ваљева и целе Србије да сутра дођу у Београд на протест на којем ће бити захтевано ослобађање хероја Обрадовића, а раднике „Крушика“ да се солидаришу са својим колегом и да стану у његову одбрану и да не ћуте.  

„То је њихова фабрика у којој су радили пре Вучића, а радиће и после њега, и нико нема право да их уцењује останком на радном месту и да их плаши отказима“, рекао је Алексић.