Народна странка

Алексић: Део полиције се злоупотребама обрачунава са мном јер указујем на криминал власти

Алексић: Део полиције се злоупотребама обрачунава са мном јер указујем на криминал власти

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да се „одређене полицијске структуре“ злоупотребом положаја обрачунавају“ са њим и другим представницима опозиције који указују на криминал и корупцију у власти, а као доказ за ту  тврдњу је навео „полицијско малтретирање“ којем је био изложен у Трстенику и „блаћење у режимским таблоидима“ које је почело пола сата након што га је полиција легитимисала.

„Од тренутка када сам проговорио о аферама ’Јовањица’ и ’Телеком’ имам проблематичне ситуације са полицијом. Кључно питање је како се вест да ме је полиција зауставила готово одмах појавила у таблоидима под контролом власти“, рекао је Алексић телевизији Н1.

Алексић је у суботу рекао да је пред својим петогодишњим сином био подвргнут „полицијском малтретирању у режији власти“, и најавио да ће поднети кривичну пријаву против полиције због „иживљавања чији је циљ да га застраши“ јер јавно критикује власт, и додао да је „иживљавање трајало сат времена“, као и да му су му написане три прекршајне пријаве, а да је полицајац Небојша Симић одбио да му преда два записника.

„Јутрос сам био у полицијској станици Трстеник и поднео сам притужбу на понашање полицајца, био сам код начелника и других у полицији, који су били веома професионални и коректни, и испричао сам им све што се десило“, рекао је данас Алексић.

„Полицајац ми није дао записнике, које сам одбио да потпишем али сам тражио да видим шта пише у њима. У својој службеној белешци написао је бруталну неистину да сам га вређао и да сам рекао да ћу сменити министра Александра Вулина, а да ће тај полицајац остати без посла. То је ноторна лаж“, рекао је Алексић.

Алексић је најавио да ће поднети и пријаву за фалсификовање документа, јер је „полицајац очигледно имао циљ да га провоцира и малтретира“.

„Нисам оспоравао да нисам везао сигурносни појас и нисам оспоравао да будем подвргнут алко-тесту, који је показао да немам алкохола у крви. Све је, међутим, трајало сат времена и полицајац се све време понашао дрско, а био је на телефонској вези са неким ко му је давао инструкције“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да би у поступку који је покренуо требало да буде утврђено ко је полицајцу давао инструкције.  

Потпредседник Народне странке је рекао да је пре неколико месеци директор полиције Владимир Ребић одбио да му изда дозволу за ношење оружја, иако је претходних 10 година имао дозволу и није починио ниједан прекршај.

„Сада сам од полиције добио одговор да ми дозвола за ношење оружја није потребна и да ми није угрожена безбедност. Немам ништа против тога, то је процена полиције, али имам утисак да неки људи у полицији имају намеру да се злоупотребама обрачунавају са опозиционарима“, закључио је Алексић.