Народна странка

Алексић: Пријава против полиције због малтретирања пред дететом

Алексић: Пријава против полиције због малтретирања пред дететом

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да је данас у Трстенику пред својим петогодишњим сином био подвргнут „полицијском малтретирању у режији власти“, и најавио да ће поднети кривичну пријаву против полиције због „иживљавања чији је циљ да га застраши“ јер јавно критикује власт.

Алексић је рекао да је, након заустављења аутомобила у којем је био са својим сином, „иживљавање полиције трајало сат времена“ и да му су му написане три прекршајне пријаве, а да је полицајац Небојша Симић одбио да му преда два записника.

„Симић је непрекидно био на телефонској вези са неким ко му је очигледно давао наређења да ме без повода задржава преко сваке мере, не обазирући се на то што је мој син био видно узнемирен јер је дете од пет година помислило да му хапсе оца“, истакао је Алексић.

Алексић је додао да је одмах по заустављању Симићу рекао да ће платити казну због невезивања сигурносног појаса.

„Њему то није било довољно, него сам подвргнут алко-тесту који је, наравно, показао да нисам имао алкохола у крви. Полицајац, очигледно разочаран негативним резултатом алко-теста, рекао ми је да су потребне некакве додатне провере, иако ме добро познаје јер сам био председник општине Трстеник. Док је чекао резултате наводе додатне провере, поново је телефонирао како би добио инструкције“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је после 45 минута задржавања изашао из свог аутомобила, што је „полицајац искористио да му напише пријаву“ због недозвољеног напуштања возила.

„Изашао сам да га замолим да се поступак убрза јер ми је дете било узнемирено, али се полицајац није обазирао на моју молбу, иако није било никаквог разлога за даље задржавање. Морао сам да чекам укупно сат времена док се све није завршило“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да су само пола сата касније у таблоидима под контролом власти осванули наслови о том догађају.

„То потврђује да је реч о синхронизованој акцији режима. Како таблоиди знају да ме је у Трстенику контролисала полиција, осим ако им по налогу власти то неко из полиције није јавио“, упитао је Алексић.

„Преварили су се ако су помислили да ће ме уплашити, напротив, само су ме додатно мотивисали да се борим против напредњачког зла које је окупирало Србију и у тој борби нећу стати док не ослободимо Србију“, закључио је Алексић.