Народна странка

Алексић: Очекујем да тужилаштво покрене истрагу о пљачки Телекома

Алексић: Очекујем да тужилаштво покрене истрагу о пљачки Телекома

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да очекује да тужилаштво покрене истрагу о „незапамћеној пљачки“ Телекома Србија.

„Суштина је извлачење новца из те државне компаније“, рекао је Алексић за Радио Слободна Европа (РСЕ).

Алексић је 12. августа Тужилаштву за организовани криминал поднео кривичну пријаву против чланова Надзорног одбора Телекома Србија и државног ревизора Душка Пејовића због сумње да су, како се наводи у тужби, одобрили незакониту куповину неколико кабловских оператера којом је Телеком оштећен за 500 милиона евра.

„Надзорни одбор Телекома донео је одлуку да фирму ’Коперникус технолоџи’ плати 195 милиона евра, мада је вредност капитала те фирме била 10 милиона евра. ’Радијус вектор’ плаћен је 110 милиона евра, када је вредност његовог капитала била 4,5 милиона евра“, навео је Алексић.

Алексић је додао да то показују званични подаци из финансијских извештаја објављеним на сајту Агенције за привредне регистре (АПР).

Потпредседник Народне странке је у кривичној пријави Тужилаштву за организовани криминал, тврдећи да је реч о истом принципу, навео и Телекомове куповине фирми „Ав.цом“, „БПП ИНГ“ из Гроцке, „Телемарк“ из Чачка, „Еџе нет“ из Ниша и „Метеор САТ ТВ“ из Ужица.