Народна странка

Алексић: Новац који су ми одузели од плате нека уплате комисији за утврђивање плагијата

Алексић: Новац који су ми одузели од плате нека уплате комисији за утврђивање плагијата

Први потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић данас је у Скупштини Србије два пута узастопно опоменут без разлога и одузета му је реч и биће му одузето 40 одсто од посланичке плате.

Алексић је на конференцији за новинаре у скупштини позвао власт да тај новац уплати за рад комисије која утврђује да ли су докторати и дипломе плагијати.

Први потпредседник Народне странке је навео да СНС континуирано обесмишљава рад парламента подношењем истоветних бесмислених амандмана, чиме одузима време опозицији.

„За такво понашање дугују одговор грађанима Србије, а не Народној странци нити било којој политичкој партији. Тиме СНС шаље поруку грађанима на који начин види демократију и како треба да функционише парламент и како да се заступају интереси грађана“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је два пута опоменут и одузета му је реч када је хтео да позове посланике владајућих странака да одустану од бесмислених амандмана и да озбиљно расправљају о законима из области образовања.

„Наводно сам увредио посланике и достојанство Скупштине Србије тиме што сам рекао да они читају литерарне саставе“, рекао је Алексић.

Алексић је подсетио да је шеф посланичке групе СНС-а Александар Мартиновић прошле недеље једног посланика назвао „кретеном и идиотом“ и то му поновио неколико пута у лице.

„Ако не би требало да разговарамо о образовању, које је темељ друштва, онда не би требало да нас чуди што нашу децу припремамо да буду јефтина радна снага и плетачи каблова у својој земљи“, рекао је Алексић.  
Власт жели да прикрије истину и да и даље пласира лажи, истакао је Алексић.

Алексић је одбацио наводе посланика владајуће већине да је опозиција поднела исти број амандмана као и власт.

„СНС од скупштине прави проточни бојлер кроз који пролазе сви предлози Владе Србије, често без расправе и по хитној процедури, а заборавља да сваки од тих закона директно утиче на живот сваког грађанина Србије“, рекао је Алексић.