Народна странка

Алексић: Савез за Србију одиграо своју историјску улогу

Алексић: Савез за Србију одиграо своју историјску улогу

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да Савез за Србију престаје да постоји стварањем Удружене опозиције Србије.

„Савез за Србију је одиграо своју историјску улогу и био је носилац бојкота лажних избора после којих је Србија постала једина држава у Европи са парламентом без опозиције. Захваљујући политици Савеза и Народне странке, власт изабрана на лажним изборима нема легитимитет, што је данас потпуно јасно у Србији, а јасно је и свим међународним факторима“, рекао је Алексић листу „Данас“.

„Формирањем нове групације под називом Удружена опозиција Србије, коју ће чинити странке, удружења, групе грађана и појединци који су бојкотовали лажне изборе 21. јуна, а који су се међусобно усагласили да им циљ заједничког деловања буде стварање услова за што скорије одржавање фер и слободних избора, Савез за Србију престаје да постоји“, навео је Алексић.

Алексић је додао да ће, поред заједничког циља којем ће бити посвећене у наредном периоду, Народна странка и друге странке развијати свој идентитет, представљати своје политике јачати своје организације како би биле спремне да се на тим изборима супротставе владајућем блоку.