Народна странка

Алексић: Бојкотоваћемо изборе, јер фер услови морају важити девет месеци, а не евентуално 45 дана

Алексић: Бојкотоваћемо изборе, јер фер услови морају важити девет месеци, а не евентуално 45 дана

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је данас да је Србија у великој политичкој кризи која се не може решити ако власт не буде створила услове за одржавање фер избора, који могу важити девет месеци, уз чврсте гаранције за спровођење тих услова.

„Није суштина у 45 дана кампање, све и да протекне под савршеним условима и да то потврди и ОЕБС, ми нећемо учествовати на таквим изборима, јер је режим у кампањи свих 365 дана већ седам година. Зар неко заиста мисли да се за 45 дана може променити нешто што гледамо већ пуних седам година“, рекао је Алексић телевизији Н1.

Алексић је истакао да садашњи амбијент који ствара режим води у ширење агресије и нестабилности, што није потребно никоме, а најмање властима.

„Ми смо у држави под окупацијом и у таквом амбијенту нема избора, него само бруталне крађе грађана, јер нема понуде између којих опција да бирају“, рекао је Алексић.  

Алексић је рекао да ће странке које ће изаћи на изборе, а нису део владајуће коалиције, заправо подржати режим, и да ће то учинити из личних или партијских интереса, а власт ће „моћи да каже како има опозицију“.

„Ако би цела опозиција бојкотовала изборе, тада бисмо оголили диктатуру у којој живимо. Опозиционе странке које најављују учешће на изборима више нападају нас, који смо за бојкот, него режим, а подржавају Вучића више него СПС. Режимски таблоиди више нападају СПС него опозицију која ће изаћи на изборе“, навео је Алексић.

„Избори на пролеће 2020. године ће направити хируршки прецизну поделу између оних којима није стало до привилегија и спремни су да се жртвују и оних који изласком на изборе подржавају систем. Ми ћемо се са грађанима борити и изборити за слободу, јер не бојкотујемо само изборе, него цео накарадни систем напредњачке власти“, навео је Алексић.