Народна странка

Алексић: У току је општенародни бунт, народ режиму каже - доста!

Алексић: У току је општенародни бунт, народ режиму каже - доста!

Први потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је данас да је у Србији у току „општенародни бунт“ и да је рушење напредњачког режима Александра Вучића једна од кључних тачака на које ће се опозиција обавезати у договору с народом који протестује широм земље.

„Ове недеље протести ће бити одржани у више од 40 градова Србије, чак и на Косову. Вучић добро зна шта значи када се у Београду скупи педесет или шездесет хиљада грађана, када се људи окупљају и на Косову – то значи да ће ускоро бити 100.000 људи на улицама. То је општенародни бунт. Србија се буди из хипнозе и те људе је власт натерала да изађу на улицу“, рекао је Алексић телевизији Н1.  

Алексић је истакао да је опозиција дужна да слуша захтеве грађана и да је бојкот институција један од најбитнијих захтева, и изразио наду да ће се све странке праве опозиције прикључити Народној странци и Савезу за Србију у бојкоту.

„Бесмислено је под оваквим условима учествовати на изборима и у раду парламента. Власт гуши демократију у Србији и зато је бојкот неопходан. У парламенту је расправа онемогућена фантомским амандманима које власт подноси на сопствене предлоге закона. Нећемо да дајемо привид демократије“, рекао је Алексић.

Потпредседник Народне странке је навео да „народ мора бити тај који ће режиму рећи ’доста је’“, а да ће се опозиција заједно са грађанима борити за фер изборне услове и ослобађање медија.

Алексић је, поводом предстојеће посете Бриселу председника Народне странке Вука Јеремића и једног од оснивача Савеза за Србију Драгана Ђиласа, рекао да је један од циљева те посете упознавање међународних фактора са правим стањем у Србији и суновратом у који Вучићев режим гура читаву државу.

„Власт на речима тежи Европској унији, а у пракси ради све потпуно супротно од европских вредности. Морамо да отворимо очи свима који подржавају режим, јер ће та подршка направити велике проблеме. Питање Косова и Метохије се не решава, стање у економији и медијима је катастрофално, корупција никада није била већа. Сада је можда и последњи тренутак да преокренемо ствари и скренемо их на прави колосек“, рекао је Алексић.