Народна странка

Алексић: Хитно утврдити да ли је део полиције умешан у производњу великих количина марихуане

Алексић: Хитно утврдити да ли је део полиције умешан у производњу великих количина марихуане

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић позвао је данас полицију и тужилаштво да објаве све детаље заплене марихуане на пољопривредном добру „Јовањица“ код Старе Пазове и да утврде да ли су наоружани полицајци у цивилу чували велику површину засада марихуане.

Да ли у полицији постоји организована криминална група умешана у производњу марихуане? Да ли је тачно да су одговорна лица у ’Јовањици’ Предраг Колувија и Александар Анђић повезани са службама безбесности? Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је чест гост у ’Јовањици’, што буди још већу сумњу“, рекао је Алексић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Алексић је подсетио да је Радиотелевизија Војводине у петак, 15. новембра, објавила да је полиција код пољопривредног добра „Јовањица“ открила велику плантажу марихуане и да су објављене и фотографије полицијских аутомобила код тог добра, али да је потом „завладао мук“.

Зашто МУП није ништа саопштио о тој акцији? Колико је марихуане заплењено и колика је површина засада? Колико је осумњичених приведено, да ли им је одређен притвор? Изостало је саопштење да је пресечен још један ланац производње и дистрибуције дроге, нема Стефановића да се похвали великом запленом“, рекао је Алексић.

Алексић је упитао да ли у полицији постоје две струје, од којих је једна умешана у производњу марихуане, а да је друга, која се противи таквом криминалу, организовала акцију хапшења.

Потпредседник Народне странке је позвао све поштене полицајце, који, како је истакао, чине огромну већину у полицији, да следе пример узбуњивача из „Крушика“ Александра Обрадовића и обавесте јавност о криминалним активностима њихових колега, који „бацају љагу на целу полицију“.

Останак Стефановића на функцији министра унутрашњих послова је неодржив због великог броја афера у које показују или његову корумпираност или неспособност и некомпетентност. Позивам на хитно смењивање Стефановића, јер не очекујем од њега да сам поднесе оставку. Да има морала, Стефановић би то учинио после рушења у Савамали, када је откривено да је купио диплому у Сава центру, а и када су изнети недвосмислени докази о умешаности његовог оца у трговину оружјем“, рекао је Алексић.

Ако је тачно да је део полиције умешан у производњу марихуане, онда је то доказ колико је напредњачки режим разорио институције и колико у њима има трулежи, навео је Стефановић.

„Позивам истраживачке новинаре да испитају шта се догодило у ’Јовањици’, пошто режим не дозвољава институцијама да раде свој посао“, рекао је Алексић.