Народна странка

Алексић: У Србији режим подстиче бахатост, успоставља тотални медијски мрак и фалсификује стварност

Алексић: У Србији режим подстиче бахатост, успоставља тотални медијски мрак и фалсификује стварност

„Државна компанија ’Телеком’ ад је за 200 милиона евра купио ’Коперникус', а држава је пре тога, у бесцење, продала ПКБ са 17 000 хектара плодне земље за 105 милиона евра. То је нешто што апсолутно није нормално и нешто што ће бити предмет озбиљног истраживања када Народна странка буде била на власти“, рекао је први потпредседник Народне странке, Мирослав Алексић.

Алексић је додао да је држава и режим тиме, пре свега, крше закон који су сами донели и по коме држава мора да изађе из власништва у медијима.
„Циљ свега тога је апсолутна контрола медија Србији и потпуни медијски мрак“, рекао је Алексић гостујући на Н1.

На питање о насиљу над председником и потпредседником ГО Народне странке у Врању Алексић је истако да је изузетно опасно што режим о том случају покушава да изврши „инверзију истине и да од жртава направи насилнике“.

„Ствар је јасна. Четворица чланова Српске напредне странке претукла су чланове Народне странке пред очима мајке једног од њих. Правни тим Народне странке ће свакако поднети кривичну пријаву против насилника, а ја очекујем да ће полиција у том случају радити свој посао“, рекао је Алексић и додао да је режим одговоран за „ширење мржње и подстицање тензија“ што за последицу има овакве случајеве.

Он је указао да су Врање и Србија били у прилици да виде да, након здравствених прегледа, један од насилника и члан СНС-а излази из дома здравља без завоја, а да пар сати касније на друштвене мреже и у медије шаље слику са „некаквим завојима и модрицама“.

Алексић који је и посланик у Скупштини Србије поручио је да је слика непостојања демократије, ширења мржње и подизања тензија од стране режима данас и парламент у коме нема расправе о законима који директно утичу на живот сваког грађанина Србије.

„Уместо одговора режима на аргументовану критику, ми добијамо салве увреда, лажи и измишљотина. Режим је са намером девастирао парламент и од њега направио ријалити шоу“, рекао је Алексић.

Говорећи о одлуци „Савеза за Србију“ да неће изаћи на изборе у Кули, Кладову и Дољевцу Алексић је истакао да ти избори нису расписани у складу са законом и да би излазећи на те изборе „Савез за Србију“ учествовао у кршењу закона.

„Не постоје законски услови да се такви избори распишу, они су вештачки изазвани као део кампање СНС-а. 'Савез за Србију' неће учествовати у тој незаконитој игри Српске напредне странке и мислим да би и сами грађани требало да бојкотују такве изборе. Са друге стране избори у Лучанима су редовни избори, који су расписани у складу са законом“, рекао је Алексић.

Алексић је говорећи о изборним условима пред изборе у Лучанима рекао да у Србији данас није никаква тајна да нема слободних избора. 
„ На делу је извођење уцењених људи на бирачка места, а не слободни избори. У Лучанима се већ налазе одреди Панчеваца и Вршчана који иду од врата до врата и саопштавају да су, у име Александра Вучића, ту да питају шта је потребно да би гласали за СНС. Ако не прође милом, прелази се на уцене и силу“, рекао је Алексић и додао да ће "Савез за Србију" бележити све неправилности и са тиме упознати све релевантне европске и светске институције.