Народна странка

Алексић: Бојкот избора ако услови не буду промењени

Алексић: Бојкот избора ако услови не буду промењени

Први потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је да у овом тренутку не постоје услови за фер и демократске изборе и да верује да ће Савез за Србију бојкотовати наредне парламентарне изборе ако услови не буду промењени.

“Бојкот би успео ако би на изборе изашло мање од 45 одсто гласача уписаних у бирачки списак“, рекао је Алексић на трибини СЗС у Нишу, одржаној у просторијама Демократске странке.     

Алексић је оценио да су протести широм Србије били успешни, јер је пре годину дана било незамисливо да се на улицама Београда окупи више 50.000 људи који захтевају промене.

„Највећи успех протеста је баш то што смо по први пут натерали власт да прича са опозицијом”, рекао је Алексић, и додао да је због успешности протеста, први пут после 2012. године, и међународна заједница почела да разговара са опозицијом, коју види као релевантан фактор у Србији.

Алексић је навео да је председник Србије и СНС-а Александар Вучић грађанима „огадио политику“, како би их одвратио од политичког ангажовања.

„Да је режим безбрижан, не би било оволико медијских напада на опозицију. Сви који имају критички став према напредњачкој власти, а највише лидери и функционери Савеза за Србију, непрекидно су мета најпрљавије и најпримитивније пропаганде режима“, навео је Алексић.

Алексић је додао да је истовремено половина министара у Влади Србије оптерећена са бар по једном великом афером, а да би влада у озбиљној држави морала да падне због сваке од тих афера појединачно.