Народна странка

Алексић: Наводна преписка Стефановић-Доловац довољна за хапшење, утврдити истинитост

Алексић: Наводна преписка Стефановић-Доловац довољна за хапшење, утврдити истинитост

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић позвао је данас полицију и тужилаштво да утврде веродостојност наводне преписке бившег министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и републичке тужитељке Загорке Доловац у којој се помињу ухапшени заменик начелника СБПОК-а Горан Папић, навијачи и Вељко Беливук.

Преко адвоката Боривоја Боровића добио сам са непознатог мејла наводну преписку Стефановића и Загорке Доловац. Тражим и да се утврди ко је послао мејл са наводном преписком. Ми претпостављамо да је преписка лажна, и то на основу датума и догађаја које смо упоређивали“, рекао је Алексић телевизији Н1.

Алексић је истакао да су у тих 20 наводних порука садржани „комплетна оптужница против Стефановића услови за његово хапшење и довољни разлози за смењивање Загорке Доловац".

„Председник Србије Александар Вучић вероватно намерава да смени Загорку Доловац, а да се са Небојшом Стефановићем разрачуна тако што нама из опозиције даје њихов прљав веш. Можда се оваква преписка и догодила, али немојте то нама да дајете. Риба смрди од главе, а глава сада опозицији доставља материјале како бисмо ми нападали марионете из репа. За све се пита Вучић и његове марионете су и Стефановић и Доловац, па нека разрачунају међу собом“, рекао је Алексић.

Алексић је рекао да у наводној преписци Стефановић и Загорка Доловац размењују поруке у вези са Папићем, који је у октобру 2019. године пребио Београђанина Дејана Пејовића. Папић је 9. марта ухапшен због сумње да је наредио да се одузети блиндирани аутомобил врати Беливуковом сараднику Марку Миљковићу.

„Небојша Стефановић у наводној преписци коју сам добио тражи од Загорке Доловац услугу да се случај пребијања заташка, па каже да је Папић направио неки проблем и моли је да се она распита о случају и да се тај случај реши. Загорка Доловац му наводно одговара и каже: ’Небојша, решено је све, биће одбачена пријава као неоснована, реци ми, помиње се и неки снимак“, навео је Алексић.

„Небојша каже: ’Снимак не постоји, решио сам то, склонили су све моји’. Даље каже Стефановић: ’Битно ми је јако да све то прође како треба, он ми држи контакт са Вељом (Беливиуком) и овим навијачима. Импулсивно је реаговао, није намерно’. Онда државни тужилац наводно каже да ће бити случај код Ивана Сунарића – ’нека мало одстоји, па ћемо га одбацити, све сам договорила…’. И онда он (Стефановић) позива њу (Загорку Доловац) на пиће", додао је Алексић.

Алексић је истакао да он није ни тужилац ни полицајац и да није његово да се тиме бави.

Сукоб у СНС-у траје доста дуго, почео је раније, али је окидач за отоврени сукоб била ’Јовaњица’. У току је озбиљан рат између моћника у врху СНС-а и власти, а неке структуре режима нас из опозиције желе да посматрају као корисне идиоте и хоће да нас увуку у обрачуне тако што покушавају да нам доставе информације преко којих нападају другу страну“, закључио је Алексић.