Народна странка

Алексић: Моравски коридор скупљи за 300 милиона евра, Зорана Михајловић крије разлоге

Алексић: Моравски коридор скупљи за 300 милиона евра, Зорана Михајловић крије разлоге

Први потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је данас да је цена изградње 110 километара Моравског коридора за пет година драстично поскупела за 300 милиона евра и позвао министарку грађевинарства и инфраструктуре Зорану Михајловић да грађанима објасни разлоге поскупљења, који су сада потпуно нејасни. 

„Реч је о новцу свих грађана Србије и Зорана Михајловић је дужна да каже како је настала ова разлика у цени, за коју се могу купити три ПКБ-а. Подсећам да је држава ПКБ продала арапској Ал Дахри за 105 милиона евра“, навео је Алексић у писаној изјави.

Алексић је подсетио да је Зорана Михајловић, која је јуче поново најавила почетак градње коридора, прекршила претходно обећање да ће радови на Моравском коридору почети 2018. године, а да је у међувремену са америчком компанијом „Бехател“ потписан меморандум о разумевању и сарадњи у изградњи 110 километара коридора, којим је цена повећана за 300 милиона евра.

„Меморандум има нејасну правну природну и изузетно спорну вредност. Цену градње Моравског коридора 2013. године ЦИП је проценио на 500 милиона евра, а 2018. године Зорана Михајловић потписује меморандум у којем је вредност радова процењена на 800 милиона евра. То значи да је нешто у изградњи исте деонице пута, исте дужине, поскупело за 300 милиона евра, а нико не зна шта је тачно скупље", истакао је Алексић.

Алексић је додао да је као посланик месецима инсистирао да Зорана Михајловић одговори на ово питање, али да одговор никад није добио.