Народна странка

Алексић у Медвеђи: Крећемо у озбиљну кампању бојкота, нема услова за фер изборе

Алексић у Медвеђи: Крећемо у озбиљну кампању бојкота, нема услова за фер изборе

Први потпредсеник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је данас у Медвеђи да су последњи догађаји у тој општини један у низу доказа да у Србији не постоји ниједан једини услов за одржавање нормалних, фер и демократских избора, и најавио да ће опозиција покренути озбиљну кампању бојкота, који значи велику борбу за слободне изборе, а потом и промену система.

„Довезли су на митинг у 100 аутобуса људе из Ниша, Врања, Лесковца, Београда, Сремске Митровице да говоре људима из Медвеђе кога да бирају на локалним изборима. На свим плакатима и билбордима је лик Александра Вучића, он се кандидује за све функције, од председника државе, преко председника општине до председника кућног савета“, рекао је Алексић.

Нема избора у таквом амбијенту, они државну касу доживљавају као своју приватну, узимају паре од свих грађана, а онда немилице троше народни новац на своје криминално-коруптивне подухвате и приватизацију свега што им је занимљиво, навео је Алексић.

„Морамо створити услове за велику грађанску непослушност и велику ванинституционалну борбу против режима. Услова за фер изборе нема, ми ћемо се борити на улици, а они нека симулирају изборе са својим опозиционарима, попут оних који ће учествовати на изборима у Медвеђи“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да би волео да у Медвеђи што мање људи изађе на предстојеће локалне изборе, јер би то била јасна порука, и најавио интензивну кампању опозиције за бојкот избора, која ће бити спроведена у читавој Србији.

„Народна странка је донела одлуку о бојкоту предстојећих парламентарних, локалних и покрајинских избора. Ми данас живимо у држави коју је окупирала мафијашко-криминална организација која господари животима свих људи у Србији и која је погазила Устав и законе, уништила институције, укинула слободу говора и медија. У таквом амбијенту не можемо да се против окупације боримо редовним политичким средствима, него ванредним“, објаснио је Алексић.

Алексић је истакао да је бојкот средство којим се морамо изборити за слободу и демократију и једини начин да се супротставимо насиљу које спроводи режим Александра Вучића.

„Њихово виђење дијалога са опозицијом и онима који другачије мисле и начин на који мисле да наводно побољшају изборне услове најбоље осликава то што су у последњих неколико дана неки познати новинари остали без посла, попут Сузане Трнинић, а укинута је и емисија Татјане Војтеховски ’Живот прича’. Прогоњен је свако ко се усуди да има своје мишљење и став и да не буде слуга режима“, навео је Алексић.

„Србија не сме да буде држава у канџама неколицине људи који су је приватизовали. Ми смо слободни грађани, Србија мора да буде демократска држава и не смемо дозволити иживљавање мале групе људи над већином“, додао је Алексић.