Народна странка

Производња марихуане на Јовањици се одвијала уз подршку државе

Производња марихуане на Јовањици се одвијала уз подршку државе

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је данас да су на пољопривредном добру „Јовањица“, где је заплењена велика количина марихуане, ухапшени „само извођачи радова“, а да су организатори тог посла људи из врха државе и СНС-а.

„То је највећа производња марихуане у Европи. Толики обим производње на отвореном је немогуће спровести без подршке државе и у прилог томе говоре и подстицаји које је ’Јовањица’ добила од државе. Ко је тај моћник који је могао медијима у Србији да забрани да читавих 12 не објаве ништа о том случају“, упитао је Алексић у писаној изјави.

Алексић је истакао да ће се одговор на питање ко је организатор из врха државе наћи у именику власника „Јовањице“, ухапшеног Предрага Колувије, и упитао кога је Колувија звао када га је полиција ухапсила.

„Власт је сада саопштила јавности тек неке детаље, и то углавном непотпуне и нетачне, јер намерава да цео случај затвори како се не би дошло до правих организатора“, додао је Алексић.

Потпредседник Народне странке је навео да је директор полиције Владимир Ребић сведен на портпарола МУП-а.

„Ребић је на моје наводе о ’Јовањици’ одговорио да нису полицајци чували засад марихуане. Имам поуздана сазнања да су засад чували наоружани људи са значкама. Позивам Ребића да изнесе све детаље о томе“, додао је Алексић.

Алексић је навео да је Ребић или лош математичар или намерно доводи грађане у заблуду, јер је рекао да 65.581 стабљика марихуане у сировом стању тежи 3.954 килограма, што значи да једна стабљика тежи тек 60 грама.

„Ребић не зна шта говори, јер стабљике марихуане израсту и до два метра, па је вероватно заборавио да дода једну нулу на укупну тежину заплењене марихуане“, навео је Алексић.

Алексић је најавио да ће сутра на конференцији за новинаре у Скупштини Србије детаљније говорити о новим сазнањима о случају „Јовањица“ и да ће поставити нова питања на која очекује одговоре од министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и државног врха.