Народна странка

Алексић: Хитна оставка Маје Гојковић због грубог фалсификата

Алексић: Хитна оставка Маје Гојковић због грубог фалсификата

Први потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је данас да посланици те странке и Савеза за Србију захтевају хитну и неопозиву оставку председнице Скупштине Србије Маје Гојковић јер је захтев за одржавање ванредне седнице парламента „фалсификат са потписима људи који више нису посланици“.

„На захтеву за седницу су и потписи Весне Ракоњац и Жељка Сушеца, који више нису посланици владајуће коалиције, јер су поднели оставке. Овај фалсификат најбоље показује како СНС и његови коалициони партнери врше власт и уништавају све институције у Србији. Маја Гојковић мора хитно да поднесе оставку јер је недостојна функције председнице парламента“, навео је Алексић у писаној изјави.

Алексић је најавио да ће против Маје Гојковић бити поднета кривична пријава и истакао да политичку и правну одговорност за овакав скандал мора сносити првенствено председница скупштине, јер она угрожава интересе државе Србије и њених грађана и јер је уништила парламент, који би требало да буде стуб демократије и представнички дом свих грађана Србије.

„Скупштина више не постоји, она је потпуно урушена и уништена. Нелегална је седница која је сазвана нелегално, на основу фалсификата. Ово је још један у низу доказа да посланици Народне странке и Савеза за Србију,  као и други посланици опозиције, оправдано бојкотују парламент, и да апсолутно не би требало давати легитимитет урушавању највишег законодавног тела“, истакао је Алексић.

Алексић је навео да је пре три године, када је Маја Гојковић предложена за председницу скупштине, упозорио да би она могла да почини овакво дело, знајући да је променила много странака, а да је зарад личног интереса спремна да уради све, без обзира да ли је то на штету грађана и државе.

 

На фотографијама су оставке посланика и њихови потписи на захтеву за сазивање ванредне седнице: