Народна странка

Крагујевац: Изабран Градски одбор Народне странке, Борис Херман председник

Крагујевац: Изабран Градски одбор Народне странке, Борис Херман председник

У Крагујевцу је одржана Изборна скупштина Градског одбора Народне странке, на којој је за председника одбора изабран Борис Херман.  

Скупу су присуствовали потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић и представници одбора из Крушевца, Чачка и Краљева, потпредседник Извршног одбора Урош Ђокић, члан Председништва Народне странке Лазар Ђуровић и председник Омладине Народне странке Иван Гајић.

Алексић је рекао да је бојкот почетак кампање за предстојеће слободне изборе на којима ће опозиција учествовати, а да су они који кажу да би опозиција требало да изађе на изборе спремни да дају подршку председнику СНС-а Александру Вучићу.

„Кажу да се челници Шапца и Параћина Небојша Зеленовић и Саша Пауновић боре за своје средине, али зашто би Крагујевчани били другачији од Шапчана? Зашто је Зеленовићева фотеља вреднија од моје посланичке у Скупштини Србије? Можда моји суграђани из Трстеника желе да ја седим у парламенту. Нема разлике“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је проблем у томе што неки људи неће да се жртвују и тако врате поверење грађана.

„Избори ће бити прилика за опозицију да поврати поверење грађана тако што ће се одрећи новца из буџета и функција и кренути са народом на улицу у борбу за слободу. Само ћемо се тако изборити на слободне изборе на којима ћемо их победити. Неће много времена проћи до тих избора“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да ће парламент настао после избора 26. априла бити нелегитиман, јер милион и по грађана неће имати своје представнике у скупштини.

„Четке, звона, метле, Миша Вацић, Војислав Шешељ, Србија 21… То су све пројекти чији је циљ да буду антипод странкама које ће бојкотовати изборе“, рекао је Алексић.

Алексић је позвао грађане који су у протеклих осам година гласали за СНС да се преиспитају да ли живе боље или лошије.

„Режим лаже да је програм опозиције само ’уа, Вучићу’. То, наравно, није тачно, али ми немамо где да представимо наш програм. Када је одржан телевизијски дуел у којем смо могли да кажемо за шта се залажемо у пољопривреди, здравству, образовању… Имамо програме за све те области, али немамо где да их представимо, јер живимо у потпуном мраку“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да се Народна странка не бори за посланичке и одборничке фотеље, јер је Србија изнад ситних личних интереса.
„Ако се све сведе на ’шта ја добијам’, онда сви добијамо ово у чему данас живимо – Србија пропада, а добро је само онима на власти и њима блиским људима, јер пуне своје џепове и не занима их шта се дешава са Србијом. Зато морамо да променимо систем“, рекао је Алексић.

Херман је рекао да ће приоритет Народне странке у Крагујевцу у наредном периоду бити враћање поверења грађана у странке и политички систем.  

„Сматрамо да је кампања режима да су сви исти удаљила грађане од странака. Бојкот ће бити успешнији када вратимо поверење грађана, јер ће људи озбиљније схватати поруке политичких странака“, рекао је Херман.