Народна странка

Алексић: Вучић уз подршку Тачија и Харадинаја припрема терен за признавање Косова

Алексић: Вучић уз подршку Тачија и Харадинаја припрема терен за признавање Косова

Први потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је данас да је седница парламента о Косову и Метохији „почетак завршног чина седмогодишње представе“ председника Србије и СНС-а Александра Вучића, чији је планирани епилог признавање независности Приштине.  

„Наставак те представе је јутрошња хируршки прецизна акција Вучића и његових партнера Хашима Тачија и Рамуша Харадијана. Вучић је јуче у скупштини најавио да Албанци могу сваког часа да нападну и застрашивао грађане ратом, а јутрос је албанска специјална јединица Росу упала на север“, навео је Алексић у писаној изјави.

Алексић је додао да је Вучић на седници парламента послао поруку „или ћемо признати Косово или ће нам деца поново гинути“.

„То је страшна, опасна и никада виђена манипулација, а цело Вучићево обраћање, уз подршку његовог политичког оца Војислава Шешеља, јесте атак на здрав разум“, навео је Алексић.

Алексић је оценио да је јучерашња седница Скупштине Србије била „мучна представа највећег лажова у држави“.

„Поручио је да смо доживели тежак национални пораз и да Србије више нема на Косову, а да су за то криви сви осим њега. Истина је, међутим, да је Вучић у претходних седам година предао све што је Србија имала на Косову, а сада нас убеђује да је ’разграничење’ једини компромис, док одговорност пребацује на грађане најавом референдума“, навео је Алексић.

Први потпредседник Народне странке је позвао Вучића да се уразуми и престане да припрема јавност за признавање Косова, и да никако не тргује државном територијом, него да се у косовским преговорима држи Устава Србије и Резолуције 1244 Савета безбедности УН.