Народна странка

Алексић: Власт огрезла у корупцији и криминалу, Влада Србије да поднесе оставку

Алексић: Власт огрезла у корупцији и криминалу, Влада Србије да поднесе оставку

Први потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић позвао је данас да је „власт огрезла у криминалу и корупцији“ и да криминално-коруптивном пирамидом управља председник Србије и СНС-а Александар Вучић и позвао Владу Србије да колективно поднесе оставку.

„Вучић је бирао корумпиране министре, он их је поставио на најодговорније функције у држави и он им издаје налоге. Режим нема намеру да се бори против корупције, већ је развија и залива тај коров. Док ова власт води Србију, неће бити борбе против корупције, владавине права и демократских процедура, а Србија ће тонути све дубље“, рекао је Алексић на конференцији за новинаре.

Алексић је истакао да је први који би требало да се бави борбом против корупције министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, човек чија је факултетска диплома фалсификована.

„Стефановић не може да оправда где је и на који начин стекао факултетско образовање и позивам га каже како је стекао диплому, ко ју је издао, која фирма у Лондону, који професори су му били предавачи, какве везе са том фирмом има мисица Сања Папић, и да покаже свој индекс. То је све нормално за некога ко тврди да је завршио факултет“, рекао је Алексић.

Алексић је подсетио да се Стефановић доводи и у везу са сумњивим пословима његовог оца Бранка Стефановића у трговини оружјем, изградњом и куповином хотела, а да министар унутрашњих послова није одговорио зашто је његов отац имао 300.000 евра у ранцу.

Алексић је навео да је министар финансија Синиша Мали недавно именован за председника Координационог тела за прања новца и финансирање тероризма, иако је је директор фирми са Девичанских острва и имао је низ сумњивих трансакција, међу којима су и куповина 24 стана у Бугарској у вредности од пет милиона евра.

„Министар здравља Златибор Лончар и даље обавља своју функцију, иако га је бивши начелник УКП-а доведо у директну везу са „Земунским кланом“ и кланом Дарка Шарића, као и министар одбране Александар Вулин, који је грађанима рекао да му је тетка његове супруге поклонила 205.000 евра за куповину стана“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да министарка грађевинарства и инфраструктуре Зорана Михајловић не сматра да је потребно да грађанима објасни зашто је цена Моравског коридора од 2013. године повећана за чак 300 милиона евра.