Народна странка

Алексић: Уз аманет напредњачког режима Србијом некажњено вршљају привилеговани појединци

Алексић: Уз аманет напредњачког режима Србијом некажњено вршљају привилеговани појединци

Отказивање рушења нелегално изграђеног објекта усред високо заштићене зоне Националног парка Копаник коначни је доказ потпуне криминализације Србије и непостојања правне државе.

Овај случај оголио је у потпуности чињеницу да свака политичка, правна и економска одлука у Србији зависи искључиво од интереса који у томе има актуелни режим и појединци којима напредњачка власт, по систему „ја теби, ти мени“ додељује разне привилегије.

„Буразерска" економија и политика актуелног режима воде Србију у све већу пропаст и зато Народна странка захтева од министарке грађевинарства Зоране Михајловић и министра полиције Небојше Стефановића да бар у овом случају раде свој посао и јавности кажу зашто је изостало најављено рушење, ко ће одговарати за кршење закона, ко су стварни власници дивљег објекта и кога држава држава штити свесно заобилазећи одредбе закона? Нарочито ако се има у виду да је Министарство грађевине већ срушило 79 нелегалних објекта у националним парковима а да само у овом случају није имало асистенцију полиције. О броју порушених објеката грађана, да и не говоримо.

Зато у име свих грађана постављамо и питање - да ли је мафија јача од државе или је држава постала мафија?

Докле сежу пипци клике која Србију претвара у приватно власништво, види се и из чињенице да се овим поводом није огласило ни тужилаштво нити било ко други од надлежних органа, а да је за нелегалну градњу запрећена казна до осам година затвора. Напротив, Снежану Митковић из Смедерева, формалну власницу „спорног“ објекта, нико од државних органа није позвао на одговорност.

Народна странка залагаће се свим средствима да се прекине ћутање, игнорисање и негирање као опробани рецепт заташкавања чињенице да Србијом уз аманет напредњачког режима некажњено вршљају привилеговани појединци.

 

Мирослав Алексић

први потпредседник Народне странке