Народна странка

Алексић: Страховит притисак режима да би се сакрила политичка позадина Јовањице

Алексић: Страховит притисак режима да би се сакрила политичка позадина Јовањице

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да читава кампања режимских медија, све изјаве функционера о прислушкивању председника Србије Александра Вучића и могућности поновног отварања истраге у случају „Јовањица“ имају један циљ - притисак на правосудне огране како оптужница „Јовањица 2“ не би била потврђена и дошла на суд.

"Та оптужница представља пут ка откривању налогодаваца целе операције производње наркотика, и зато се тренутно врши страховити притисак на тужилаштво и полицију. Власт је спремна да учини све да политичка позадина овог случаја остане тајна", рекао је Алексић за данашње издање листа Данас.

Алексић је то рекао поводом најаве да би поново могла да буде отворена истрага која је већ довела да оптужнице у којој се власник привредног друштва „Јовањица“ Предраг Колувија терети због 1,6 тона канабиса пронађеног на тој плантажи.

Према Алексићевим речима, нова оптужница обухвата људе из полиције, БИА, војних обавештајних служби.

"Уколико та оптужница дође до суда, ти људи ће имати избор да открију по чијем налогу су обезбеђивали ’Јовањицу’ или да поделе одговорност са Колувијом", истакао је Алексић.

„Данас“ подсећа да је Алексић био први који је говорио о везама Колувије и представника власти и да је јавно тврдио да је власник „Јовањице“ по хапшењу телефоном звао брата председника Србије Андреја Вучића.

(Бета)