Народна странка

Алексић: Тужилаштво је Вучићев јавни сервис, правни систем је разорен

Алексић: Тужилаштво је Вучићев јавни сервис, правни систем је разорен

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је правосудни систем у Србији "разорен" а да је "тужилаштво јавни сервис" председника државе и владајуће странке, што показује и одлука Тужилаштва за организовани криминал да не постоје сумње да су Александар и Андреј Вучић били у било каквом контакту са власником пољопривредног добра Јовањица.

„Од када се открила афера 'Јовањица', власт се из петних жила упире да заташка истину и сваку везу режима са највећом производњом марихуане у Европи “, рекао је Алексић телевизији Н1.

Алексић је истакао да је невероватно да пуна два и по месеца није добио позив од Тужилаштва за организовани криминал како би дао исказ, и подсетио да је 17. децембра том тужилаштву поднео обавештење од 13 тачака са доказима и сазнањима које има о случају „Јовањица".

„Тужилаштво је, са друге стране, учинило правни преседан, јер не може да каже да неко није крив, него да ли има основе за покретање истраге или не. Не би ме чудило да нас власт обавести да тамо заправо није ни било марихуане", рекао је Алексић.

Поводом пријаве коју је против њега поднео Андреј Вучић, Алексић је навео да се неће позивати на имунитет и да једва чека да тај процес крене.

"То ће бити једини начин да се директно суочим и са њим и са правосуђем у Србији и изнесем све оне доказе које имам", рекао је Алексић.

"Да је ово озбиљна држава, да Александар Вучић заиста жели да се бори против криминала и корупције, он би одмах након интервјуа 'Блицу' у којем је потврдио да су људи из МУП-а и војске умешани у овај случај, морао да каже ко су ти људи, да надлежне институцијама да све информације које има, а не да их штити“, додао је Алексић.

Потпредседник Народне странке је навео да Вучић заправо штити свог брата и све друге криминалце који су умешани у многе афере.

"Производња марихуане на ’Јовањици’ траје годинама. Све је већа бојазан и већи страх шта те наше службе раде. Да ли је БИА радила свој посао или је жмурила на једно око, пошто је Колувија један од спонзора Агенције? Информације сам добио од људи који су у безбедносним структурама и којима је преко главе да гледају криминал и пљачку која се одвија у Србији", рекао је Алексић, и додао да ће таквих људи бити све више.