Народна странка

Алексић: Оптужница за Јовањицу демантовала Андреја Вучића

Алексић: Оптужница за Јовањицу демантовала Андреја Вучића

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је оптужница против окривљених за производњу марихуане на добру „Јовањица“ демантовала наводе брата председника Србије Андреја Вучића и његове „наводне доказе“ на суђењу по тужби коју је поднео против Алексића.

„Остајем при свим тврдњама које сам изнео о Јовањици, а многе од њих су потврђене у оптужници. Андреј Вучић у приватној тужби против мене тврди да га власник ’Јовањице’ Предраг Колувија није звао у ноћи хапшења. Као доказ за ту твдњу понудио је допис заменице тужиоца за организовани криминал Дубравке Дмитровић у којем је навела да у Колувијином телефону нема контаката означених као Александар Вучић и Андреј Вучић“, рекао је Алексић телевизији Н1.

„У оптужници, међутим, стоји да је Колувија приликом хапшења имао четири телефона, од којих је за три добровољно дао шифре за откључавање, док је четврти телефон, марке ’Блекбери’, намерно блокирао и подацима у том телефону се не може приступити. Како Дубравка Дмитровић то објашњава и на основу чега је написала свој допис? Њен допис не може бити доказ, јер је у оптужници наведено шта се догађало“, упитао је Алексић.

Алексић је истакао да је афера „Јовањица“ Ахилова пета власти, која ће пасти када дође тренутак да се све сазна о том случају који јасно показује спрегу државе и организованог криминала, и додао да је „случај потпуно јасан, само је потребно да се појаве храбри тужиоци који ће све извести до краја“.  

„У оптужници се наводи и високи функционер СНС-а Драгомир Петронијевић, који је у апликацији за разговоре коју су користили чланови Колувијине групе био означен као Штрумпф. Тај Штрумпф је близак председнику Србије Александру Вучићу“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да ће бити занимљива нова оптужница, која се припрема против припадника БИА, војне безбедности и полиције, који се такође терете за повезаност са производњом марихуане на „Јовањици“.

„Њима је неко дао налог да то раде, нису се они случајно окупили и отишли на ’Јовањицу’“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је Колувија у Немачкој чак девет пута правоснажно осуђен због превара, а да је председник Србије Александар Вучић „таквог човека водио у иностранство као члана привредне делегације и представљао га као успешног привредника“.

Алексић је рекао да је, ако се мери по суми новца, највећа афера „Телеком Србија“, јер је у тој афери „за 10 месеци неко извукао пола милијарде евра из тог државног предузећа“, док Телеком објављује да ће повећати цену услуга, а није о томе обавестио кориснике.

„Телеком је узео кредите у износу од милијарду и 300 милиона евра и купио мање компаније. Коперникус је плаћен 195 милиона евра, а вредео је 10 милиона и имао 50.000 корисника, а не 150.000, како је говорило руководство Телекома. Радијус вектор је вредео 4,5 милиона евра, а плаћен је 110 милиона. Да не говоримо о Монду, фирми Њирелесс медиа… Они су сви у том ланцу испумпавања новца“, рекао је Алексић.

Потпредседник Народне странке је упитао државног ревизора Душка Пејовића зашто 2018. године и 2019. године није урађена ревизија Народне банке Србије и „да ли то има везе са куповином 10 тона злата“.