Народна странка

Алексић у Зрењанину: Излазак на изборе вратио би нас четири године уназад

Алексић у Зрењанину: Излазак на изборе вратио би нас четири године уназад

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је данас да власт на све начине покушава да изведе било кога из Савеза за Србију на „лажне изборе“ 26. априла, а да опозиција мора истрајати у бојкоту, јер да нема разлике у изборним условима између Шапца, Параћина и других градова у Србији.

„Морамо да покажемо да смо спремни на жртву како бисмо повратили поверење грађана, које је неопходно за промену власти“, рекао је Алексић у Зрењанину на трибини о бојкоту, коју је организовала Народна странка.

Алексић је навео да би „учествовање у фарси 26. априла“ значило повратак четири године уназад, у 2016. годину, јер би тиме опозиција дала легитимитет власти и Србија би изгубила још четири године.

„Циљ бојкота је да дођемо до нових избора који ће бити одржани под знатно повољнијим условима до краја ове године или почетком 2021. године. Бојкот је најбржи пут до промене режима, а све остало је паразитирање на систему зарад личних привилегија“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да ће опозиција у кампањи бојкота убедити велики број грађана да 26. априла не изађу на биралишта и да ће то бити „кључни ударац за режим“.

„Ко не подржава режим председника Србије Александра Вучића, нека остане код куће. Ко буде изашао на изборе, даће глас Вучићу“, рекао је Алексић.

Потпредседник Народне странке и председник Гардског одбора Нови Сад Борислав Новаковић рекао је да само 40 одсто Новосађана размишља да изађе на изборе, што је „податак који је изазвао панику у власти“.

„Зато сада режим притиска све људе који примају плату из буџета да морају да изађу на изборе. Незадовољство народа се, међутим, гомила и када пређе црвену линију, претвориће се у енергију која ће незаустављиво покуљати. Мислим да нас од тог тренутка деле месеци“, рекао је Новаковић.

Председница Градског одбора Народне странке Зрењанин Наташа Велемир рекла је да је власт грубо слагала Зрењанинце да ће им обезбедити пијаћу воду.

"Не можемо очекивати ништа добро од власти која ни воду не може да нам обезбеди, а спремна је бесрамно лаже и поиграва се здрављем грађана. Бојкот је сада најбољи начин да их казнимо и зато нећемо учествовати у шаради коју Вучић назива изборима", рекла је Наташа Велемир.