Народна странка

Алексић: Очекујем да ће СЗС бити доследан у одлуци о бојкоту избора

Алексић: Очекујем да ће СЗС бити доследан у одлуци о бојкоту избора

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је данас ће та странка одржати реч и бојкотовати изборе и да очекује да ће и Савез за Србију остати доследан у одлуци о бојкоту јер су изборни услови много гори него пре увођења ванредног стања, а да ће они који месец и по дана пред изборе одлуче да на њима учествују „учинити велику подршку режиму“.

„Став Народне странке је непромењен и ми ћемо остати доследни и нећемо мењати одлуку донету 19. августа 2019. године. Не видим ниједан разлог да се неко у Савезу предомисли и промени одлуку о изласку на изборе. Споразумом са народом смо се обавезали да не идемо на изборе ако нема услова, а услови су сада још гори“, рекао је Алексић телевизији Н1.

Алексић је, поводом предлога председника Социјалдемократске странке Бориса Тадића да опозиција изађе на изборе на „листи за бојкот“, рекао да „није примењив метод и вук сит и овце на броју предлог“.

„Опозиција може да покаже јединство и доследност ако чврсто остане при одлуци да сви бојкотују систем који разара будућност Србије и наше деце, а све друге комбинаторике су технички неизводљиве и неодговорне. Опозиција мора да схвати да се поверење грађана тешко стиче и да је потребно да покаже како је спремна и на жртву“, навео је Алексић.

Алексић је подсетио на захтев опозиције да фер изборни услови морају да важе бар девет месеци пре изласка грађана на биралишта, а да би излазак на изборе најављене за 21. јун само помогао режиму и дао му легитимитет.

„О каквим изборним условима да говоримо ако власт не уме преброји пунолетне грађане или неће да каже колико их има? На бирачком списку је 6,7 милиона пунолетних грађана, а за помоћ од 100 евра на списку је 5,5 милиона пунолетних“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да се режиму жури да што пре одржи изборе, макар и у условима епидемије која није прошла, и да му је власт важнија од здравља и живота грађана, и истакао да је „срамно проглашење победе над вирусом и да нема разлога за славље док су заставе на пола копља“.

„Власт се боји великог незадовољства грађана које ће избити на јесен, јер ће уследити велика економска криза, а народ ће осетити лоше одлуке власти. Власт лаже да је Србија боља од Америке и Немачке, а чека нас катастрофа и грађани ће схватити да су брутално преварени“, рекао је Алексић.