Народна странка

Алексић: Боримо се за промену система, бојкот избора је најбржи пут ка том циљу

Алексић: Боримо се за промену система, бојкот избора је најбржи пут ка том циљу

Први потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је да у постојећим политичким околностима, које су више диктатура него демократија, није могуће борити се уобичајеним средствима, него радикалним мерама попут бојкота избора, који ће делегитимизовати институције, а потом натерати режим да распише слободне изборе.

„Тражимо поштовање Устава Србије који изричито каже да је право сваког грађанина да буде благовремено и истинито информисан, а режим непрекидно крши Устав. Када би институције радиле свој посао, режимски таблоиди не би постојали, јер су за шест месеци објавили 418 лажних вести, а они то могу да раде јер институције практично не постоје“, рекао је Алексић у интервјуу Јутуб (Youtube) каналу „Центар“.

Алексић је навео да опозиција не може да се равноправно представи грађанима, јер режим преко утицајних медија које контролише спроводи непрекидну кампању лажи и најпримитивнијих оптужби против свих који другачије мисле.

„Највећи проблем је РТС, јавни сервис који плаћају сви грађани, а који се понаша као Пинк, само што не нападају лидере опозиције као Пинк, али преносе пет сати отварање аутопута и стварају утисак као да је Александар Вучић лично изградио пут“, рекао је Алексић.

Вучићу његов ментални склоп не дозвољава да створи нормалан амбијент у којем би његов резултат био доведен у питање и то је озбиљан проблем, оценио је Алексић.

„Пошто режим не жели да попусти, он појачавају медијску и институционалну агресију и у једном тренутку ће доћи до пуцања, нешто ће се догодити. Ми то не желимо, ми хоћемо нормалну демократску земљу у којој је власт смењива и сви раде свој посао, а странке се такмиче на основу резултата и програма“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да је Србију током владавине Вучићевог режима напустило више од 600.000 људи.

„О каквим он успесима говори, о каквим резултатима? Какав аутопут, ко ће да се вози тим путем, ко ће да плете каблове за 200 евра? Неће нико, сви одлазе – лекари, професори, зидари, пољопривредници… Сви одлазе, око 60 одсто младих људи планира да напусти Србију. То је почетак и крај сваке приче о резултатима седмогодишње Вучићеве владавине“, навео је Алексић.

Алексић је истакао да Народна странка и Савез за Србију неће пристајати на труле компромисе и да је донета чврста одлука о борби за промену система.

„Променићемо систем, макар и Народна странка трпела штету у рејтингу. Морамо да урадимо добре ствари за Србију, која пропада јер су изнад општих интереса постављени партијски и лични интереси. Режим занима само да му не падне рејтинг и да Вучић буде неприкосновен и да све што раде буде подређено пропаганди“, рекао је Алексић.  

Ми хоћемо другачију Србију. Залагаћемо се да се сви обесправљени пензионери намире за противуставно одузимање пензија и новац мора да им се врати. Вучић их је понизио, узео им је новац, а онда их представио као хероје, додао је први потпредседник Народне странке.

„Морамо да помогнемо домаћим предузетницима, који грцају у дуговима и затварају фирме, а не да дајемо субвенције странцима који запошљавају наше људе за 250 евра месечно“, рекао је Алексић.  

„Људи више неће бежати из Србије када будемо створили нормално друштво и променили економску политику. Како је могуће да Србија нема новца за пристојне плате лекара и професора, а има пара за гондолу на Калемегдану, јарбол, фонтане и стадионе од 250 милиона евра? Новца има, али га власт не да, јер су ови пројекти начин за извлачење новца грађана и пљачку народа. Србија грца под корупцијом и криминалом незабележених размера“, навео је Алексић.