Народна странка

Алексић: Ускоро договор с народом, следе велике промене у Србији

Алексић: Ускоро договор с народом, следе велике промене у Србији

Први потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић најавио је да ће ускоро бити представљен „договор с народом“ и да није далеко тренутак у којем ће се грађани и опозиција изборити за фер и демократске изборе, који ће донети велике промене у Србији.

„Властима смо јасно поручили – нећемо учествовати на изборима под оваквим условима, били они у марту или априлу. Ми хоћемо изборе, али изборе који су празник демократије, а не оне које председник Србије Александар Вучић организује уз помоћ најутицајнијих медија које апсолутно контролише, уз помоћ свих институција и огромног новца који је покрао од грађана Србије“, рекао је Алексић телевизији Наша.

Алексић је навео да бојкот институција подразумева потпуну делегитимизацију власти на свим нивоима, и додао да ће протести који се шире по Србији и бојкот трајати док режим не обезбеди услове за фер и демократске изборе – ослобађање медија, сређивање бирачких спискова и престанак злоупотребе институција.

„У Србији је више оних који нису гласали за Вучића од оних који су гласали за њега. Тај народ ће се подићи и схватити да је сваки глас на изборима значајан. Очекујем и ’сељачку буну’, јер пољопривредници не знају како да преживе сумануту аграрну политику власти“, рекао је Алексић.

Алексић је најавио да ће Савез за Србију ускоро представити документ који би требало да усагласе грађани и опозициони актери.

„Када дефинишемо тај документ, политичари и грађани ће га практично потписати и кренућемо у заједничку борбу за слободу и за све што ће бити дефинисано тим документом“, истакао је Алексић.

Алексић је подсетио да ће председник Народне странке Вук Јеремић у фебруару председавати Савезом за Србију, и додао да Савез функционише веома добро јер је завладао тимски дух и сви се боре за заједнички виши интерес.

„Ствари се одвијају у добром смеру и коначно видимо светло на крају тунела, имамо компактну опозицију и грађане који хоће да промене катастрофално стање у друштву“, навео је Алексић.

„Изаћи ћемо са конкретним ставовима и предлозима, а очекују нас и дипломатске активности и контакти са европским и светским званичницима, са којима ће Јеремић разговарати у фебруару“, рекао је Алексић.