Народна странка

Алексић: Не могу се истовремено играти велика игра промене система и задовољавати ситни интереси

Алексић: Не могу се истовремено играти велика игра промене система и задовољавати ситни интереси

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је данас, поводом најава челника Шапца и Параћина да ће учествовати на изборима, да се не може играти велика игра чији је циљ промена система и истовремено водити сопственим ситним интересима.

„Делује ми да се ти људи више боре да остану на власти и реч је о себичлуку. Нису само Шабац, Параћин и Чајетина места у којима су на власти они који су на републичком нивоу опозиција СНС-у, ту су и општине Стари град, Ћићевац, Бујановац… Није реч о томе да ли  би неко волео да остане на власти или не, него о великој идеји да променимо систем“, рекао је Алексић Радиотелевизији Војводине.

Алексић је истакао да ни на једном састанку Савеза за Србију није било речи о изласку на изборе на локалном нивоу, него се увек говорило о бојкоту на свим нивоима.

„Бојкот ће бити тест спремности да одржимо реч, а то је суштина. Видећемо ко ће погазити своју реч. Можда сам и ја могао да наставим да будем посланик, можда би неки људи освојили неколико општина у Србији, али није ствар у томе, него да морамо показати спремност на жртву и оставити фотеље и привилегије како бисмо од грађана тражили подршку у борби за промену система и заједно се са њима борити за слободу“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да председник Србије Александар Вучић напада искључиво опозиционе странке које су најавиле да ће бојкотовати изборе, а не оне које ће на изборе изаћи.

„Кажу да је врло могуће да ће СНС изгубити изборе, да ће бити тешко… Од кога да изгубе изборе, од Мише Вацића и Војислава Шешеља? Реч је, дакле, само о још једној манипулацији грађанима Србије“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да ће опозиција дан после „лажних избора“ 26. априла затражити расписивање нових избора под фер и демократским условима, а да ће у кампањи бојкота до 26. априла одржати серију великих скупова и грађанима објашњавати зашто је најбоље да на дан избора остану код куће.

„Народна странка и Савез за Србију, а верујем и Покрет слободних грађана и Не давимо Београд, сигурно ће бојкотовати лажне изборе. Не постоји могућност да било ко остане члан Народне странке а да прихвати да учествује на изборима на било ком нивоу“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да не прети опозиција сукобима, него власт.

„Годину дана смо тражили боље услове, али се ништа није догодило, јер власт хоће овакво стање“, навео је Алексић.

Потпредседник Народне странке је поновио да опозиција након избора 26. априла неће признавати Скупштину Србије нити акте које ће  доносити, и да ће позвати на грађанску непослушност.