Народна странка

Алексић: У недељу не излазите на изборе, сачувајте здравље и достојанство

Алексић: У недељу не излазите на изборе, сачувајте здравље и достојанство

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић позвао је данас грађане да у недељу, 21. јуна, остану код куће и не изађу на изборе и тако сачувају здравље и достојанство.

„Морамо да покажемо да имамо кичму и достојанство и тако ћемо добити поверење грађана. Показаћемо да се не бавимо политиком због привилегија и посланичких плата, којих смо се свесно одрекли. Народна странка држи реч и после бојкота кренућемо у кампању и представићемо грађанима наш програм“, рекао је Алексић телевизији Н1.

Алексић је истакао да је бојкот избора једино средство које је дало резултат против власти председника Србије Александра Вучића и СНС-а.

Потпредседник Народне странке је навео да избори неће бити одржани на Косову и Метохији, а да ниједна странка која ће учествовати на изборима није поставила питање зашто је грађанима Србије на Косову ускраћено бирачко право, гарантовано Уставом.

„На изборима ће учествовати професионална опозиција и плаћена опозиција која улази у парламент због посланичких плата и привилегија, а одлуке ће доносити странка која ће имати 60 одсто гласова и то показује сав бесмисао учешћа на изборима“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да „Србија више није држава, него племенска заједница у којој племенски вођа одлучује о свему“.

„У правосуђу стање никада није било горе, захваљујући уништавању опозиције и сваке контроле. Како функционишу институције најбоље показује то што је Александар Обрадовић  завршио у затвору уместо оца министра унутрашњих послова, то што држава производи марихуану на ’Јовањици’, као и то што Синиша Мали не зна одакле му 24 стана, а Александар Вулин каже како му је тетка дала паре за стан“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да власт води катастрофалну економску политику у последњих осам година, чији је резултат да је 1,8 милиона људи на ивици сиромаштва, а 500.000 сиромашних и да Србији прети дужничко ропство.