Народна странка

Алексић: Неодговорна власт оставила два милиона људи на немилост граду

Алексић: Неодговорна власт оставила два милиона људи на немилост граду

"Апсолутна одговорност за штете настале као последица града је на држави која није била у стању да организује систем противградне заштите. Народна странка захтева од Владе Србије сазивање хитне седнице на којој ће се донети одлука о надокнади штете пољопривредним газдинствима и утврдити одговорност свих у ланцу”, изјавио је први потпредседник Народне странке и посланик у Скупштини Србије Мирослав Алексић.

Алексић је рекао да је Народна странка и приликом усвајања буџета Србије тражила да се повећају износи намењени противградној заштити, али је тај захтев одбијен. За Владу Србије приоритет у буџету имала је канцеларија Томислава Николића за сарадњу са Русијом и Кином за коју је издвојено преко милион евра и гондола у Београду за коју је издвојено 360 милиона динара.

Алексић је додао да ће се показати да је износ штете већи од износа који је потребно уложити за десетогодшњу заштиту од града.

“У Србији више од два милиона људи живи од пољопривреде и они су жртве неодговорне политике ове власти. Држава за противградне стрелце, који дежурају 24/7 сваког дана у години, издваја 4.000 динара месечно, што је скандалазно и недопустиво. Сваке године слушамо да нема новца за противградне ракете, што није тачно, новца има, али га држава није уложила у овај систем и за то неко мора да одговара. Први корак који Влада мора хитно да учини је да изврши повлачење средства из буџетске резерве и надокнади штету пољопривредницима”, рекао је Алексић и поставио  питање одговорности за настале штете: "Питање за владајући режим је ко ће одговарати за настале штете, хоће ли неко поднети оставку и сносити одговорност за непредузимање мера заштите".