Народна странка

Алексић: Да ли је Колувија добијао таблице од Дијане Хркаловић да несметано испоручује дрогу

Алексић: Да ли је Колувија добијао таблице од Дијане Хркаловић да несметано испоручује дрогу

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић питао је данас председника Србије Александра Вучића, директора БИА-е Братислава Гашића и министра унутрашњих послова Александара Вулина да ли је првооптужени у случају "Јовањица" Предраг Колувија добијао аутомобилске таблице од Управе криминалистичке полиције да га нико не би заустављао на путу испоручивања марихуане произведене на том пољопривредном добру.

Алексић је на конференцији за новинаре у београдском одбору Народне странке питао и да ли је те таблице доносио припадник БИА Бранислав Радосављевић, који је касније пребачен у МУП.

"Да ли је Радосављевић те таблице давао Милошу Тофиловићу, возачу Предрага Колувије, који је те таблице стављао онда када је требало да врше испоруку. Да ли су они позивали полицајце који дежурају на тој деоници да им омогуће пролаз без заустављања", додао је Алексић.

Алексић је упитао да ли је Брнаилав Радосављевић возач Дијане Хркаловић и да ли је она, када је пребачена из БИА у МУП, повела са собом и Радосављевића.

"Да ли је Дијана Хркаловић давала таблице УКП-а Радосављевићу да он даље даје Колувији и његовим сарадницима. Да ли је тачно да поред тога што је Колувија добијао те таблице од припадника служби безбедности, на аутомобилу имао и ознаку СПЦ-а, па је тако злоупотребљавао и ту институцију", додао је Алексић.

Алексић је рекао да су сва та питања узрок "велике нервозе режима", а све због "кључног" питања - ко је довео Дијану Хркаловић у позицију једне од најмоћнијих жена, јер се није ту створила "сама од себе", већ јој је неко "помогао да то постане".

Потпредседник Народне странке је истакао да је Српска напредна странка одлучила да Дијана Хркаловић буде то што јесте, то јест да буде у "спрези са криминалцима".

"Полако, једно по једно, излази на видело, што несумњиво доказује да је и сам врх државе учествовао у случају ’Јовањица’", навео је Алексић .

Алексић је додао да су тврдње које је износио о тој афери потврђене у две оптужнице Тужилаштва за организовани криминал.

„Надам се да ће Апелациони суд потврдити оптужницу ’Јовањица 2’, због које је врх власти нервозан, јер ће оптужени припадници БИА, МУП и ВОА морати да кажу по чијем су налогу штитили Колувију“, истакао је Алексић.

“Ових дана смо могли да видимо јако велику нервозу и хистерију код људи који воде ову државу, а ту мислим на, пре свега, Александра Вучића, на адвоката Владимира Ђукановића, који су чинили све да докажу да је Предраг Колувија човек кога треба заштити, као и да тамо није било дроге. Они су Српску напредну странку ставили у одбрану Колувије и других лица која су била укључена”, закључио је Алексић.

(Бета)