Народна странка

Алексић: Јеличић насамарио јавност, тражимо хитан избор новог председника општине Брус

Алексић: Јеличић насамарио јавност, тражимо хитан избор новог председника општине Брус

Први потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је данас да је председник општине Брус Милутин Јеличић Јутка, оптужен за сексуално узнемиравање Марије Лукић, „насамарио јавност и купио време“ својом формалном оставком, јер по Закону о локалној самоуправи он ту функцију може да обавља још пуних шест месеци до избора новог председника.

„Народна странка позива председника Скупштине општине Брус и свих 29 одборника да у року од седам дана закажу седницу скупштине општине на којој би била констатована оставка Јеличића и изабран нови председник општине. Ако то не учине, одржаћемо велики народни митинг у Брусу и тражити хитно заказивање седнице на којој ће бити изабран нови председник општине“, навео је Алексић у писаној изјави.

Алексић је објаснио да је Законом о локалној самоуправи прописано да председник општине, када поднесе оставку, обавља ту функцију до избора новог председника, а три месеца је рок за заказивање седнице на којој се оставка констатује.

„Тако би оставка Јеличића могла да буде констатована тек за три месеца, а потом имају рок од још три месеца да закажу седницу на којој би био изабран нови председник општине да не би биле уведене привремене мере“, навео је Алексић.

Алексић је истакао да то значи да Јеличић може да обавља функцију председника општине Брус још пуних шест месеци после формалног подношења оставке.

Јеличић је оптужен за сексуално узнемиравање Марије Лукић, којој је током више година послао укупно 15.000 ласцивних порука, а покушао је и на силу да оствари физички контакт с њом.