Народна странка

Алексић: Младића на земљи тукли инспектори из случаја „Јовањица“

Алексић: Младића на земљи тукли инспектори из случаја „Јовањица“

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је младића који није пружао отпор у центру Београда тукло више полицајаца у цивилу који су довођени у везу са „Јовањицом“ и који су сарадници бивше државне секретарке МУП-а Дијане Хркаловић.

„На снимку телевизије Н1 види се како младића који је на земљи шутирају и брутално пребијају шеф одсека у одељењу за дроге Предраг Јандрић, главни сарадник Дијане Хркаловић, као и њена перјаница Иван Ђуретић, звани Калчо, припадник Службе унутрашње контроле, који је носио зелени дукс са капуљачом. Ђуретић је истеран из БИА и побегао је из Аустрије“, рекао је Алексић за „Данас“.

Алексић је истакао да је „главни шеф батинаша“ Срећко Лазић, који је недавно постављен за заменика начелника Управе криминалистичке полиције, и који је уз Александра Папића довођен у везу са „Јовањицом“ и ухапшеним припадником МУП-а у том случају Зораном Баштовановићем.  

„Policija u civilu” razbija demonstracije... pic.twitter.com/2R0l6CV5HT

— Radmilo Marjanski (i dijaspora zna šta radite)!! (@Rascha76) July 7, 2020

„Грађане који не пружају отпор туку инспектори за борбу против дроге и Службе унутрашње контроле. Зашто су тукли младића који им није пружао отпор и ко им је наредио да то чине“, упитао је Алексић.

„Директор полиције Владимир Ребић тврди да је полиција реаговала када су јој животи били угрожени. На који начин је претучени младић угрозио живот сарадника Дијане Хркаловић“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да сви грађани плаћају полицију да их штити, а не да се брутално иживљава над њима и да служи режиму Александра Вучића.

„Одговараће све силеџије и садисти са полицијском значком и правду неће избећи ниједан од њих, а одговараће и сви њихови налогодавци из врха државе“, рекао је Алексић.