Народна странка

Алексић: Једва чекам да ме Андреј Вучић тужи

Алексић: Једва чекам да ме Андреј Вучић тужи

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да „једва чека“ да га тужи Андреј Вучић, брат председника Србије Александра Вучића, и да ће на суђењу изнети све „необориве доказе“ којима располаже о узгоју и заплени велике количине марихуане на пољопривредном добру „Јовањица“ код Старе Пазове.

Нећу стати док се све не открије и наставићу да износим доказе. Све информације које сам изнео потичу од часних полицајаца којима је преко главе да гледају како се прикривају афере режима у протеклих седам година. Докази које сам изнео су необориви, и полиција то зна“, рекао је Алексић телевизији Нова С.  

Алексић је раније данас на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао да је производња марихуане на „Јовањици“ била велики државни посао, да је марихуана пакована у пакете на којима је писало „Косово“, да је на том добру прављено канабисово уље, а да је власник „Јовањице“ Предраг Колувија по хапшењу прво звао Андреја Вучића.

Андреј Вучић је као неистинит одбацио Алексићев навод да га је позвао Колувија, а медији су јавили да је председников брат најавио да ће због тога тужити Алексића.

 „Не знам да ли су позиви брисани из телефона, али знам да су полицајци на лицу места утврдили да је Колувија звао Андреја Вучића. Сада Андреј Вучић каже да ће дати листинге својих позива. То од њега нико није тражио, него сам позвао тужилаштво да вештачи Колувијинин телефон и утврди са ким је власник ’Јовањице’ комуницирао, јер се ту крију налогодавци и организатори. Реч је о највећем узгоју марихуане у Европи на површини од 12 хектара, који је могао да се одвија само уз државну подршку“, рекао је Алексић.

Алексић је похвалио, како је истакако, часне полицајце који су ухапсили осумњичене и запленили велику количину марихуане на „Јовањици“, и додао да тражи утврђивање одговрности неколико корумпираних извршилаца режима.

Потпредседник Народне странке је навео да власт сада настоји да преко тужилаштва „минимализује случај“, односно да се све заврши на процесуирању непосредних извршилаца, како би се сакрили прави организатори.

Алексић је рекао да је републичка тужитељка Загорка Доловац случај „Јовањица“ поверила тужиоцу Вишег тужилаштва, познатог по вођењу предмета везаних за челнике режима, који је упућен у Тужилаштво за организовани криминал.

Додао је да су највиши државни функционери су посећивали и промовисали „Јовањицу“, међу њима и Александар Вулин.  

„Тај случај мора да се истражи до краја и мора да се утврди ко је све из врха режима давао подршку и обезбеђивао логистику за тај посао“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да није први из Народне странке кога је Андреј Вучић тужио, и подсетио да је брат председника Србије тужио и потпредседника Народне странке Борислава Новаковића.