Народна странка

Алексић: Тужилаштво да се огласи о Колувијиним контактима, Вучић може да маше фингираним листинзима колико год хоће

Алексић: Тужилаштво да се огласи о Колувијиним контактима, Вучић може да маше фингираним листинзима колико год хоће

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је данас је у случају заплене марихуане на добру „Јовањица“ код Старе Пазове тражио да се Тужилаштво за организовани криминал огласи о томе са ким је контактирао ухапшени власник тог добра Предраг Колувија, а да листинге разговора Андреја Вучића са његових телефона, колико год их има, нити је ко тражио нити су важни, јер могу „лако да се „фингирају“.

„Важан је телефон Колувије као доказ у кривичном поступку, јер се из његових контаката може видети ко је из врха државе пружао подршку производњи марихуане. Не занимају ме листинзи телефона Андреја Вучића, колико год телефона имао, може да маше са чим год хоће, нити ме занима шта о томе мисле његов брат Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић, него шта о томе каже надлежно тужилаштво“, навео је Алексић у писаној изјави.

Алексић је, поводом позива премијерке Ане Брнабић тужилаштву „да оптужи тог Алексића“, истакао да режим, као и у случају узбуњивача из „Крушика“ Александра Обрадовића, настоји да оптужи оне који су открили злоупотребе и криминал, а не криминалце из врха режима.

„Ана Брнабић је побркала лончиће, јер ја тражим од Тужилаштва за организовани криминал вештачење телефона Колувије како би се утврдило ко су организатори криминалне групе која је организовала највећу произвдоњу марихуане у Европи. Скандалозан је њен позив да против мене буде подигнута оптужница“, додао је Алексић.

Алексић је навео да су сви докази које је изнео о „Јовањици“ добро познати полицији и да ће их радо изнети и на суђењу по тужби коју је против њега најавио Андреј Вучић.

„Нећу одустати док се све не открије, а браћа Вучић, Ана Брнабић и Александар Вулин могу колико год хоће да ме вређају и говоре како сам олош и ситан лопов. Долази дан, и то брже него што се њима чини, када ће независни тужилац за високу корупцију кога ћемо именовати по промени власти, испитати све коруптивне и криминалне послове неколико породица владајућег криминалног клана“, навео је Алексић.