Народна странка

Алексић: Поднећу кривичну пријаву против Вучића и Вучевића, очекујем хапшење

Алексић: Поднећу кривичну пријаву против Вучића и Вучевића, очекујем хапшење

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је данас да ће поднети кривичну пријаву против председника Србије Александра Вучића и градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића за кривично дело лажно пријављивање и ометање правде.

„Очекујем да Вучевић буде одмах ухапшен, као што је одмах ухапшен и лажни купац Универзитета Мегатренд Дејан Ђорђевић, када је лажно пријавио да нападнут од непознатих лица и да је над њим извршено разбојништво“, навео је Алексић у писаној изјави.

Алексић је истакао да се на подношење пријаве против Вучића и Вучевића одлучио јер су они одбили његову понуду да им помогне у састављању кривичне пријаве тако што би навео све доказе о случају „Јовањица“ и јер тужилаштво недељама не одговара на Алексићев позив да објави одговоре на сва питања која је поставио у вези са том афером.

„Очигледно је да фарса подношења кривичне пријаве Вучевића против Александра Вучића и његовог брата Андреја Вучића, односно режима против самог себе, служи само за ометање правде и за медијску манипулацију и слуђивање грађана. То је до сада најјачи ударац на правосуђе, које је напредњачки режим потпуно понизио“, навео је Алексић.