Народна странка

Павловић и Гајић: Продаја Београђанке и Сава центра чист лоповлук, власт продаје сребрнину

Павловић и Гајић: Продаја Београђанке и Сава центра чист лоповлук, власт продаје сребрнину

Одборник Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић изјавио је данас да градска власт намерава да 19.000 квадратних метара пословног простора прода по цени од 650 евра за квадрат и да је реч о „чистом лоповлуку“, односно правном послу заснованом на незаконитим радњама.  

„Првобитна процењена вредност је већ испод тржишне, а према Закону о јавној својини и градској одлуци, ако нема заинтересованих за куповину по тој цени, онда се она у другом надметању смањује на 80 одсто од првобитне, а у трећем на 60 одсто. Првобитна цена за 19.000 квадрата у Беграђанки била је 20,6 милиона евра, односно 1.084 евра по квадрату, што значи да би цена квадрата могла да падне на свега 650,4 евра“, рекао је Павловић у програму „Отворено“.

Председник Правног савета Народне странке Владимир Гајић рекао је да градска власт на челу са замеником градоначелника Гораном Весићем „буџашто продаје градску сребрнину и симболе Београда Сава центар и Београђанку.

„Мислим да неће наћи никога да му то продају, чак и по ценама за које се може рећи да су цене по којима су ти објекти грађени, или ће се појавити неки њихов каскадер као у случају продаје ’Авала филма’, који је купио таксиста из Панчева“, рекао је Гајић.

Павловић је навео да нема доказа да су приходи од издавања пословног простора у Београђанки мањи од трошкова, односно да је тај посао нерентабилан.

„Власт стално понавља ’нађите купца који ће дати више пара’, али није суштина да се прода буџашто. Ако немају купца сада, онда не би требало продавати. Грађани би требало да подигну глас против продаје имовине Београда како би та продаја била спречена“, рекао је Павловић.

Павловић је навео да је Весић недавно најавио продају Сава центра за 27,4 милиона евра, а то значи да тај објекат вреднији од Београђанке, што је „потпуни апсурд“.

Одборница Народне странке у Скупштини Београда Марина Липовац Танасковић рекла је да је план којим је предвиђена сеча шуме и градња станова на Кошутњаку противуставан и да би против оних који су потписали такве документе требало поднети кривичне пријаве.