Народна странка

Павловић: Синиша Мали одговоран за пљачку 852 милиона динара

Павловић: Синиша Мали одговоран за пљачку 852 милиона динара

Одборник Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић изјавио је данас да је бивши градоначелник Синиша Мали „одговоран за пљачку 852 милиона динара“ из градског буџета 2017. године и 2018. године.

„Почињене су велике малверзације у градском превозу. Део превоза је између 2015. године и 2018. године поверен фирми ’ЦЛЦ груп’, која је ту услугу за град обављала без тендера и потписаног уговора са Градом Београдом, а услуге је наплаћивала подношењем тужби Привредном суду у Београду“, рекао је Павловић новинарима испред Сава центра, где је одржана седница градског парламента.

Павловић је додао да је у тим судским поступцима Градско јавно правобранилаштво прихватило тужбене захтеве приватне фирме без вођења судског поступка и фирма „ЦЛЦ груп“ из Београда је исплаћено укупно 852 милиона динара.

„Постоји основана сумња да се Синиша Мали, у намери да себи стекне корист, договорио са Градским јавним правобранилаштвом и фирмом ’ЦЛЦ груп’ да тој фирми омогући превоз без уговора, а да затим да тако незаконит посао буде исплаћен признањем тужбеног захтева у судским поступцима“, навео је Павловић.

Павловић је рекао да су се у тим поступцима „појављивале исте странке, исти адвокат, није било суђења и све је завршено признањем тужбеног захтева“, рекао је Павловић.

Павловић је истакао да Град Београд у највећем броју не признаје тужбене захтеве чак ни у споровима чија је вредност 50.000 динара.

„Град је до 2018. године родитељима због субвенционисаних вртића на име накнаде штете исплатио 243,6 милиона динара, не рачунајући судске трошкове, а за фирми ’ЦЛЦ груп’ је исплатио 852 милиона динара“, рекао је Павловић.

Председница одборничке групе Народне странке Марија Липовац Танасковић рекла је да дневни ред данашње седнице Скупштине Београда изгледа као првоаприлска шала, али да је очито да „власт води град у пропаст".

"Они планирају да усвоје две одлуке о изради детаљних планова регулације на Вождовцу, у истој улици али на различит начин", рекла је Марина Липовац Танасковић.

Како је објаснила, за прву површину од четири хектара потребно је да се уради процена заштите животне средине, а за други простор, иако је пет пута већи, то није предвиђено.

"Ова власт не брине ни о загађењу ваздуха и воде", казала је она.

Према њеним речима, градска власт намерава да уништи водоизвориште на Макишу, а већ прави планове и за Велико ратно острво.