Народна странка

Павловић: Око соколово на половним возилима ГИМ

Павловић: Око соколово на половним возилима ГИМ

Одборник Народне странке у Скупштини Београда, адвокат Милош Павловић, изјавио је данас да тендерска документација показује да су набављени половни џипови „ленд ровер“ за фотографисање непрописног паркирања.

„Претходне године је фирма ГИМ обавила куповину возила истог произвођача (Ланд Ровер) као што је сада Паркинг сервис урадио приликом набавке ’ока соколовог’, а на основу тендерске документације јасно се може утврдити да је реч о половним возилима", рекао је Павловић за поратал Нова.рс.

Павловић је истакао да је 2019. године ГИМ обавио куповину „лен дровер“ возила, укупно 49, а она су чак и снимљена на плацу фирме која је обавила набавку за Паркинг сервис.

“Ми немамо доказе да је то из тог правног посла, али основано сумњамо  да то може да буде тај део набавке. Ја имам информацију да фирма која је учествовала на тендеру Паркинг сервиса, у оквиру конзорцијума на челу са ’Бритиш моторсом’, продаје возила и до годину дана стара”, рекао је Павловић.

Павловић је навео да је реч је о сестри фрими „Бритиш моторса“, чији је власник супруга Остоје Мијаиловића, члана Главног одбора СНС и председника КК Партизан.

“Имајући у виду да је регистарска ознака ових возила која су у Паркинг сервису ’16’ и ’17’, те да су регистрована претходне године и да се, према тендерској документацији набављају са годином производње 2019. јасно се може закључити да је реч о половним возилима”, рекао је Павловић.

Павловић је додао да је набавка ’ока сколовог’ је класичан пример испумпавања градског буџета и недомаћинског пословања.

“Купују се скупоцена возила и прелива се буџет на рачуне приватних лица, која су блиска владајућој странци. То је њихов начин деловања – ви за њих завршите посао, а они вас награде неком важном друштвеном улогом. У случају Остоје Мијаиловића, то је место председника Кошаркашког клуба Партизан”, рекао је Павловић.

Фирма ГИМ је у јавности помињана у вези са афером „Крушик“ и посредовањем оца министра унутрашњих послова Небојше Стефановића у продаји оружја Саудијској Арабији.