Народна странка

Павловић: Градска власт да одустане од продаје Сава центра или ће сви умешани одговарати

Павловић: Градска власт да одустане од продаје Сава центра или ће сви умешани одговарати

Одборник Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић позвао је данас градску власт да одмах одустане од продаје Сава центра, а нарочито од продаје по цени испод тржишне вредности имовине.

„Народна странка ће у супротном учинити све да се сви учесници овог правног посла нађу пред судом и одговарају“, рекао је Павловић.

Павловић је истакао да су „створени услови да се пљачка по закону“ и да се Сава центар прода по цени од 236 евра по квадратном метру.

„Да ствар буде гора, и почетна цена од 27,4 милиона евра, односно 393 евра по квадратном метру, по којој је Сава центар био понуђен на продају, била је испод реалне тржишне вредности“, рекао је Павловић.

Павловић је додао да је позивање на обавезу инвеститора да уложи 50 милиона евра у Сава центар „најобичнији медијски спин“, јер ће тај објекат продајом постати приватна имовина, па улагање 50 милиона евра није инвестирање у имовину Града Београда од које ће интерес имати град и Београђани.

Павловић је подсетио да је заменик градоначелника Београда Горан Весић раније данас изјавио ће градска власт ове недеље одлучити да ли ће искористити законско право и почетну продајну цену за Сава Центар смањити за додатних 20 одсто, тако да Сава буде продат по цени која ће износити 60 одсто од почетне продајне вредности, која је била 27,4 милиона евра.

„Скупштина Београда 25. јуна 2019. године усвојила измене Одлуке о начину поступања са непокретностима које су у јавној својини Града Београда односно на којима Град Београд има посебна својинска овлашћења, којом су створени услови се почетна процењена вредност непокретности може умањити на 60 одсто почетне процењене вредности и по тој цени продати“, рекао је Павловић.