Народна странка

Народна странка: Шта садржи месо које је у Русији забрањено, а у Србији се слободно продаје?

Народна странка: Шта садржи месо које је у Русији забрањено, а у Србији се слободно продаје?

Народна странка, поводом забране коју је Русија увела на увоз меса и месних прерађевина произведених у четири српске компаније, захтева од Владе Србије и Министарства пољопривреде хитан одговор на питање да ли је безбедна храна која се продаје грађанима у Србији.

Шта садрже или не садрже месо и месне прерађевине произведене у те четири компаније, које грађани Русије не смеју да једу, док се истовремено слободно продају грађанима Србије? Какво месо и месне прерађевине користе грађани Србије у својој исхрани?

Одбор Народне странке за пољопривреду, у циљу заштите здравственог стања свих грађана, захтева да на ова питања хитно одговори министар пољопривреде Бранислав Недимовић и институције одговорне за безбедност хране.

Руске власти су, како истичу, због озбиљних неправилности уочених инспекцијским наџором од 15. априла до 19. априла привремено обуставиле увоз производа компанија „Матијевић“, „Златиборац“, "Биг бул фудс" (Big Bull Foods) и "Карнекс" (Carnex).

Мора се коначно стати на пут игрању здрављем свих грађана, а поготово деце, јер безбедна храна мора бити приоритет свих задужених за ту област, које народ плаћа да брине о његовом здрављу.  

Уместо да се бави заштитом здравља нације, Министарство пољопривреде је и даље „црна рупа“ у којој се непрекидно пребацују надлежности, за шта директну одговорност сноси Недимовић, који је потпуно некомпетентан за функцију коју обавља.